APINTO - Farmaceutische zorg bij Dementie - Sint-Pieters-Leeuw

Dit jaar zet IPSA onder de noemer Apothekers INTeractief Opleiden (APINTO) in op Farmaceutische Zorg voor personen met Dementie (FAZODEM).

Cijfers van 2016 tonen aan dat er in België ongeveer zo’n 200 000 personen met dementie zijn. Ongetwijfeld is elk van ons al eens in contact gekomen met zo’n patiënt in de apotheek. Dementie heeft echter ook een grote impact op de omgeving en mantelzorgers van de patiënt. Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen lanceerde daarom in samenwerking met het Vlaams Apothekers Netwerk (VAN) het FAZODEM-project. Zo werd onderzocht op welke manier huisapothekers kwalitatieve zorg en maximale ondersteuning kunnen bieden bij personen met dementie. Dit resulteerde in de uitgave van een kaft met allerlei ondersteunend materiaal om apothekers de nodige kennis en houvast te bieden.

In navolging van dit project organiseerde IPSA i.s.m. VAN vorig jaar enkele hoorcolleges rond FAZODEM.

Deze APINTO gooit het echter over een praktische boeg en spitst zich toe op het gebruik van de kaft en extra online materiaal. Waar kan je welke informatie en documentatie vinden? Welk materiaal is beschikbaar? Wat vind je nog online? Aan de hand van casussen, zal je onder het toeziend oog van de moderator leren werken met de verschillende materialen (zoals geneesmiddelenfiches, patiëntenfolders, toolkits, checklists,…).

Deelnemers aan deze APINTO ontvangen tijdens de sessie gratis de FAZODEM kaft (t.w.v. €79), dankzij de tussenkomst van VAN met middelen van de Vlaamse Overheid. Na het volgen van deze APINTO heeft zorg voor personen met dementie geen geheimen meer voor jou en kan je deze patiënten optimaal begeleiden en ondersteunen met behulp van deze kaft! Deze workshop werd uitgewerkt in samenwerking met VAN.

Prijs
Deelname aan deze APINTO is gratis voor ingeschrevenen voor de IPSA-jaarcyclus 2019.  Niet ingeschrevenen betalen € 50 (excl. BTW).

Accreditatie
Er worden voor deze activiteit 4 accreditatiepunten in domein B aangevraagd.

Waar en wanneer
woe 8 mei - Den Egger - August Nihoulstraat 74 - Scherpenheuvel - vergaderzaal 2
do 23 mei - Feestzalen Vogelzang - Leuvenselaan 534 - Kumtich
di 28 mei - 3 hoog - Mechelsevest 90 - Leuven
di 10 september - Den Blank - Begijnhof 11 - Overijse
di 17 september - 3 hoog - Interleuvenlaan 74 - Heverlee
di 8 oktober - GC De Zandloper - Kaasmarkt 75 - Wemmel - zaal Instuif
do 7 november - Apothekersvereniging van Brussel - Kolonel Bourgstraat 127-129 bus 4 - 1140 Brussel
di 26 november - CC Coloma - Joseph Depauwstraat 25 - Sint-Pieters-Leeuw - Zaal Albrecht en Isabella

Schrijf je hier in

De avond van de workshop breng je best een laptop of tablet mee. De kaften worden op de workshop zelf uitgedeeld.

Datum:
Uur:
20.15 uur
Adres:
CC Coloma - Joseph Depauwstraat 25 - Sint-Pieters-Leeuw - Zaal Albrecht en Isabella
Organisator:
IPSA
Type:
Workshop
Accreditatie aangevraagd:
Ja