LEIF-sessie met professor dr. Wim Distelmans - Dilbeek

Professor Wim Distelmans geeft meer uitleg over de LEIF-brochure en licht toe wat de mogelijke zorgopties zijn wanneer het einde nadert.

LEIF  zeorg

In juni vorig jaar werd de nieuwe LEIFplanbrochure verspreid via de officina. In deze brochure werden alle correcte wilsverklaringen gebundeld en voorzien van de juiste toelichting. Het grote succes van deze verdeling onder de patiënten benadrukt nogmaals de laagdrempelige rol en de vertrouwensband die de huisapotheker heeft met zijn of haar patiënten, ook wanneer het gaat om zeer persoonlijke onderwerpen zoals het levenseinde.

 

Om de huisapotheker nog meer op de hoogte de brengen omtrent palliatieve zorg en het levenseinde, organiseert VAN in samenwerking met LEIF deze infoavond. Professor Wim Distelmans (UZ Brussel) geeft meer uitleg over de LEIF-brochure en licht toe wat de mogelijke zorgopties zijn wanneer het einde nadert.

Want als huisapotheker kan u tot op het einde van het leven veel voor uw patiënt betekenen.

Wim Distelmans

Wim Distelmans is kankerspecialist en professor in de palliatieve geneeskunde aan de VUB. Hij pionierde in België voor de erkenning van palliatieve zorg en vocht voor het recht op euthanasie. Hiervoor werd hij in 2003 bekroond met de Arkprijs van het Vrije Woord. Hij is o.a. voorzitter van de palliatieve thuiszorg OMEGA, richtte met de steun van het UZ Brussel in Wemmel TOPAZ op, het eerste dagcentrum voor ernstig zieken, en ontwikkelde het LEIF-project. Hij is voorzitter van het Forum Palliatieve Zorg en van de Federale Commissie Euthanasie.

 

Inschrijven kan je hier

 

Er is accreditatie voor 4 punten in domein B.
 

Een samenwerking van het Vlaams Apothekers Netwerk en LEIF, met medewerking van de FOD Volksgezondheid, de Koning Boudewijn Stichting, de Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse Gemeenschapscommissie en Kom op tegen Kanker.   
 

LEIF footer

Datum:
Uur:
20.15 uur - 22.15 uur
Adres:
CC Westrand (lokaal De Feestzaal) - Kamerijklaan 46 - 1700 Dilbeek
Organisator:
VAN
Type:
Infosessie
Geaccrediteerd:
Ja
Accreditatie punten:
4

Overige activiteiten