Opleidingsavond Borstvoeding - Leuven

Help jonge ouders mee op weg.

Als apotheker ben je vaak een eerste aanspreekpunt bij kleine problemen met borstvoeding. Wil je jonge ouders optimaal kunnen bijstaan in hun borstvoedingsverhaal, kom dan zeker naar onze opleidingsavond "Borstvoeding" op maandag 8 oktober (Leuven) of maandag 5 november (Sint-Pieters-Leeuw).

Programma
Deel 1 
We werpen een licht op de normale werking van borstvoeding en op een aantal veel voorkomende problemen. Er worden tips en tricks aangereikt om de moeders te helpen bij het langer volhouden van borstvoeding en hoe je best kan afkolven.
Dit eerste deel wordt uit de doeken gedaan door een vroedvrouw-lactatiekundige van Expertisecentrum Kraamzorg De Bakermat.

Deel 2 
Apotheker Eline Tommelein (Dr. Apr.) licht de algemene farmacokinetiek toe: hoe komt medicatie in de moedermelk terecht? Er wordt ook aandacht besteed aan de bronnen die je kan consulteren om de combinatie van medicatie en borstvoeding na te gaan. Tenslotte bespreekt ze een aantal casussen van veel gebruikte (zelfzorg) medicatie.

Waar & Wanneer
Maandag 8 oktober: Syntra - Geldenaaksebaan 327 - 3001 Heverlee
of
Maandag 5 november: CC Coloma - Joseph Depauwstraat 25 - 1600 Sint-Pieters-Leeuw

Timing
19.45 uur - Ontvangst
20.15 uur - Aanvang opleidingsavond
22.15 uur - Einde
Aansluitend netwerkdrink

Accreditatie wordt aangevraagd

Schrijf je nu in

 

Deze infoavonden kaderen in een bredere samenwerking tussen VAN - Vlaams Apothekers Netwerk en Expertisecentrum Kraamzorg De Bakermat. De kick-off van deze samenwerking is de stickeractie ‘borstvoeding welkom’.
Je krijgt tijdens de opleidingsavond de mogelijkheid om je officina op te geven als een apotheek waar men welkom is om de baby te voeden en de sticker op te hangen.

Deze samenwerking past ook in de vernieuwde rol van de apothekers: door het laagdrempelige en toegankelijke karakter van de apotheker kunnen zij mama’s informeren over mogelijke moeilijkheden die ze kunnen ervaren tijdens het voeden van de baby en hen oplossingen bieden waardoor ze het borstvoeden langer volhouden.

Datum:
Uur:
20.15 uur
Adres:
Syntra - Geldenaaksebaan 327 - 3001 Heverlee - lokaal 107
Organisator:
BAF
Type:
Infosessie
Accreditatie aangevraagd:
Ja