10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

veerkrachtig
17 september 2019
Van 1 tot 10 oktober tellen we samen af naar de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid.

Wist je dat 1 op 4 Vlamingen ooit te maken krijgt met ernstige psychische problemen? Of het nu gaat over een tijdje niet goed in je vel zitten of over psychische stoornissen, mensen durven er moeilijk over te praten. Het is nog altijd taboe om te praten over onze geestelijke gezondheid in het algemeen en psychische problemen in het bijzonder. Dit taboe beïnvloedt het leven van mensen met een psychische kwetsbaarheid en dat van hun naasten. Het heeft invloed op hun herstel, hun terugval, hun welbevinden en hun zelfstigma. Als samenleving moeten we ons hiervan bewust zijn.

Wat is veerkracht en waarom is het zo belangrijk?
Stress en tegenslag maken deel uit van het leven, maar ieder van ons gaat er anders mee om. Mensen met een grote veerkracht laten zich niet snel van de wijs brengen. Veerkracht is het vermogen om door te zetten, ook als het leven tegenzit.  
Veerkracht is belangrijk voor ons mentaal welbevinden. Veerkrachtige mensen voelen zich beter in hun vel. Nog straffer: ze weten een negatieve gebeurtenis om te buigen tot een positieve ervaring.

Wat kan jij doen als apotheker? 

Spreek je patiënten hiervoor aan, gebruik het communicatiemateriaal dat voorhanden is, neem kijkje in de inspiratiegids ...

Apotheker in Leuven?

De stad Leuven werkte samen met een heleboel enthousiaste partners samen een programma uit tijdens deze tiendaagse. Neem een kijkje op de website of kom langs bij BAF om het programmaboekje op te halen. Ook in het stadskantoor kan je programmaboekjes afhalen.
 

Bron: Logo Oost-Brabant en samenveerkrachtig.be

  • Altijd op de hoogte van de actualiteit
  • Een breed vormings- en activiteitenaanbod
  • Voordelige ophalingen en groepsaankopen
  • Gratis een zoekertje op onze website
  • Advies bij overplaatsing en fusie
  • Advies op maat van je apotheek

   Maak je lid