Apinto: nieuwe antidiabetica

apinto
24 juli 2018
Dit jaar snijdt IPSA onder de noemer Apothekers INTeractief Opleiden (APINTO) een brandend actueel onderwerp aan nl. de nieuwe antidiabetica.

Nieuwe antidiabetica zijn de incretinemimetica (bijv. Trulicity®), de gliptines(bijv. Januvia®) en de gliflozines (bijv. Jardiance®) .

APINTO
Aan de hand van casussen wordt er gewerkt rond de bijzondere aandachtspunten, innamemomenten en nevenwerkingen van deze nieuwe geneesmiddelen. Daarnaast kijken we nog naar de nierfunctie en potentiële interacties. Ook zal er de nodige aandacht worden besteed aan therapietrouw en de implementatie van het voortraject diabetes, dat nog maar heel recent werd goedgekeurd.

Concreet leer je onder het toeziend oog van een moderator met de interactieve tool werken. In een paar muisklikken bezorgt deze tool je de gewenste informatie over eerste uitgifte begeleiding, patiënteducatie, therapietrouw, posologie, interacties, … . Je krijgt ook nog een handig boekje ter beschikking als naslagwerk.

Deze workshop werd uitgewerkt in samenwerking met De Westvlaamse apothekersvereniging. Het lesmateriaal werd nagelezen door Prof. Christophe De Block (UZ Antwerpen) en Prof. Hans De Loof (UAntwerpen).

Data en locaties
18 september 2018: CC Den Egger- Scherpenheuvel
9 oktober 2018: Feestzalen Vogelzang - Kumtich
18 oktober 2018: Syntra - Heverlee
7 november 2018: CC Strombeek - Strombeek-Bever
13 november 2018: GC De Bosuil - Overijse
29 november 2018: Colomakasteel- Sint-Pieters-Leeuw
4 december 2018: BAF - Leuven

De workshops starten om 20u stipt.

Deelname aan deze APINTO is gratis voor apothekers ingeschreven voor de IPSA-jaarcyclus 2018. Niet-ingeschrevenen betalen € 50 (excl. BTW).

Schrijf je hier in!

Meebrengen
Laptop of tablet (volledig opgeladen) met de PDF-tool 'Nieuwe Antidiabetica: Praktische gids voor de apotheker' (in de week voor je gekozen APINTO-workshop ontvang je een bevestigingsmail met de PDF-tool).