Borstvoedende mama's zijn welkom in de apotheek

borstvoeding
26 juli 2018
Expertisecentrum Kraamzorg De Bakermat en het Vlaams Apothekers Netwerk (VAN) stellen hun splinternieuwe samenwerking voor.

De Bakermat en VAN streven beiden naar een betere samenwerking tussen de verschillende zorgpartners in de eerste lijn. De huisapotheker van vandaag en morgen staat naast het verlenen van farmaceutische zorg ook voor oriëntatie, preventie en sensibilisering. De Bakermat staat voor de ondersteuning van jonge mama’s en hun baby’s. VAN zal daarom in samenwerking met o.a. De Bakermat vorming geven aan de apothekers in Vlaams-Brabant rond borstvoeding.

Tijdens deze opleiding leren de apothekers over borstvoeding, veelvoorkomende problemen en tips en tricks om mama’s te helpen bij het langer volhouden van borstvoeding. Ze krijgen er ook de mogelijkheid om hun officina op te geven als een apotheek waar men welkom is om de baby te voeden en de sticker op te hangen.

Apotheker Marijke Stevens, zelf borstvoedende mama van Cedric, 3 maanden oud, vertelt waarom haar apotheek een plek is waar borstvoedende mama’s welkom zijn:

“In de apotheek hechten we veel belang aan gepaste ondersteuning en deskundig advies voor onze cliënten. Met deze stickeractie willen we dat specifiek doen voor mama’s die borstvoeding geven en hen een rustig plekje aanbieden om te voeden.”

Zij maakt dit op 26 juli duidelijk door de internationale sticker op haar raam te kleven die aangeeft dat mama’s welkom zijn om borstvoeding te geven. Hiermee wordt haar apotheek ook officieel geregistreerd op de website www.wegwijsborstvoeding.be.

“Mama’s raadplegen deze website regelmatig om te weten waar ze rustig kunnen voeden als ze op stap zijn. Niet in elk restaurant, café, bibliotheek, of winkel voelen mama’s zich immers welkom met hun baby aan de borst. Met een rustig hoekje in de apotheek in de buurt, breiden we de borstvoedingsvriendelijke plaatsen in onze regio gevoelig uit”, zegt Anne Dedry van het Expertisecentrum Kraamzorg de Bakermat.

In het najaar zal de sticker verspreid worden naar de andere apotheken in Vlaams-Brabant.

Lees de volledige perstekst.