Enquêtes derden

enquête
03 december 2018
Maak je even tijd om iemand verder te helpen?

Als beroepsvereniging krijgen we regelmatig de vraag van studenten, universiteiten of anderen om een enquête te bezorgen aan apothekers. Je vindt hieronder een overzicht van de meest recente vragen.

Alvast bedankt voor je medewerking.

Onderzoek naar de ervaring en mening van (kinder)tandartsen, pediaters en apothekers over de kennis en het gebruik van suikerhoudende en suikervrije siropen bij kinderen en de invloed op de mond

Ik ben Axelle Sleurs, apotheker (afgestudeerd in 2015) en student tandheelkunde aan de KU Leuven. Voor mijn masterproef doe ik onderzoek naar de ervaring en mening van (kinder)tandartsen, pediaters en apothekers over de kennis en het gebruik van suikerhoudende en suikervrije siropen bij kinderen en de invloed op de mond. Het antwoord van de apothekers is zeer waardevol om een juist beeld te verkrijgen over de kennis en praktijkvoering omtrent suikerhoudende en suikervrije siropen bij kinderen in Vlaanderen. Het onderzoek bestaat uit een korte vragenlijst die 5 à 10 minuten in beslag neemt. De antwoorden op de vragenlijst zullen anoniem worden verwerkt. 

In geval van vragen kan u contact opnemen met mij:
Axelle Sleurs
Masterstudent Tandheelkunde, KU Leuven
axelle.sleurs@student.kuleuven.be
Tel: 0032472331414

Dit is de link naar mijn enquête:
https://websurvey.kuleuven.be/index.php/10126/lang-nl

Bij voorbaat dank,
Met vriendelijke groeten,
Axelle Sleurs
 

Onderzoek naar de visie van zorgverleners over mobile Health

In het kader van mijn masterproef in de huisartsenopleiding van de Universiteit Gent, doen we onderzoek naar de visie van zorgverleners over mobile Health (= digitale gezondheidsapplicaties). Ik word hiervoor begeleid door Dr. Tania Moerenhout. 
Mobiele gezondheidsapplicaties komen in verschillende vormen, maten en categorieën (zie enquête), en komen tegenwoordig regelmatig ter sprake in de media of in de vakliteratuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan populaire fitness apps op de smartphone, stappentellers, BCFI app voor gezondheidsapplicaties, beveiligde communicatie tussen zorgverleners via SILLO app…).

Via deze enquête willen we de visie/zorgen/bedenkingen van zorgverleners zelf onderzoeken over deze digitale evolutie van het zorglandschap. Zo kunnen beleidsmakers en ontwikkelaars hier meer rekening mee houden in de toekomst.

Het invullen van de enquête zal ongeveer 10 minuten in beslag nemen. U kan in de enquête ook aangeven of u aanvullende opmerkingen hebt en al dan niet gecontacteerd wenst te worden voor een kwalitatief vervolgonderzoek (=telefoongesprek of individueel interview).

De resultaten van deze enquête worden enkel gebruikt in het kader van deze studie. De data worden anoniem verwerkt en na afloop van het onderzoek vernietigd. Het onderzoek werd goedgekeurd door de Commissie voor Medische Ethiek van de Universiteit Gent op 31 mei 2018.
 
Om deel te nemen aan de enquête, gelieve onderstaande link te volgen:
https://goo.gl/forms/e7SjhNtts2Ofxjht2

U hebt het recht te weigeren en u heeft het recht uw deelname aan de studie op elk moment te onderbreken. U hebt het recht om informatie te vragen over de procedures en het onderzoeksproject die in dit document beschreven worden. De resultaten van het onderzoek worden gebundeld in een onderzoeksrapport. U hebt steeds inzagerecht tot deze resultaten. Indien u vragen heeft, kan u mij of mijn promotor bereiken via onderstaande contactgegevens.
 
Alvast bedankt voor uw deelname, en aarzel niet om me te contacteren bij vragen.
 
Dr. Pieter Van Ranst, huisarts in opleiding bij Dr. Luc Van Landeghem te Kieldrecht
Tel: +32478657218, Pieter.vranst@gmail.com
 
Promotor 2018-2019: Prof. Ignaas Devisch, Co-promotor Dr. Tania Moerenhout

Graag meer informatie? Contacteer het BAF-secretariaat.

Bel naar 016 23 88 19 of mail naar info@baf.be

Elke werkdag van 9.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 17.00 uur.