Griepcampagne 2018

griep2018
13 september 2018
Stilaan trekken we de griepcampagne op gang. Wat mag je als apotheker allemaal verwachten?

Dit jaar worden er twee campagnes uitgerold: één op nationaal niveau en één vanuit de Vlaamse overheid. Hieronder vind je een overzicht van wat je mag verwachten:

Campagne "Ik ben gevaccineerd, jij ook?"

  • Via de Korte Berichten ontving je hier al het nodige materiaal voor: 50 folders over griep- en pneumokokkenvaccinatie en de gekende button.
  • Op de folders wordt, net zoals de voorbije jaren, op de ene kant het belang van griepvaccinatie en op de ommezijde het belang van pneumokokkenvaccinatie toegelicht. De folder kan tevens als reservatiebriefje voor een vaccin dienen d.m.v. een afscheurstrookje. (De sensibilisatiecode niet van toepassing bij NL folder, enkel reservatiestrookje)
  • Vanaf eind september kan je de online e-learning volgen, met de nieuwste richtlijnen.
  • Regelmatig ontvang je een VAN-griepnieuwsbrief. 
  • In het najaar mag je op regelmatige basis een gepersonaliseerd rapport verwachten van je tariferingsdienst waarin de cijfers voor jouw apotheek vergeleken worden met die van de Vlaamse apotheken.
  • Je kan steeds extra materiaal bijbestellen via BAF. 

Campagne Vlaamse Overheid

  • Het materiaal draagt de boodschap: "Ik ben gevaccineerd voor u".
  • Via de tariferingsdienst ontvang je in oktober het materiaal dat bestaat uit 1 affiche, 20 folders en 1 button. 

Je hoeft het werk niet alleen te doen! Je softwarepakket ondersteunt je via een pop-up om de juiste doelgroep aan te spreken voor de griepvaccinatie. In veel gevallen is dat ook de doelgroep die van belang is voor de vaccinatie van pneumokokken. 

De ideale periode om je te laten inenten tegen griep is tussen half oktober en half november. We willen als Vlaamse apothekers opnieuw het voortouw nemen en vragen om jou en je medewerkers te vaccineren voor 15/10/2018. 

Graag meer informatie? Contacteer het BAF-secretariaat.

Bel naar 016 23 88 19 of mail naar info@baf.be

Elke werkdag van 9.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 17.00 uur.