“Mijn apotheker kent me, daar heb ik voor getekend!”

huisapotheker
25 september 2018
De vervolgcampagne van de huisapotheker is een feit.

Op 25 september lanceert APB de nieuwe campagne over de huisapotheker: "“Mijn apotheker kent me, daar heb ik voor getekend!”

Hoewel de dienst vandaag goed is ingeburgerd in de apotheek, zijn de concrete voordelen ervan voor de gezondheid nog grotendeels onbekend bij de bevolking. De nieuwe campagne illustreert het belang van het medicatieschema aan de hand van levensechte ervaringen. Naast de verspreiding van korte filmpjes (educatieve video + getuigenissen van patiënten) via sociale media, zal de campagne ook zichtbaar zijn in de apotheek dankzij De Huisapothekerskrant, een exclusieve uitgave waarvan meer dan 300.000 exemplaren verdeeld zullen worden over het hele land.

Tools voor de apotheker

  • De huisapothekerskrant. Je ontvangt nog extra exemplaren in oktober via de tariferingsdienst. De digitale versie kan je hier bekijken of hier downloaden.
  • Informatieve video. Er bestaat een lange en een korte video. De korte versie kan je via Red Pharma of iDklic eenvoudig uploaden naar je beeldschermen, of zelf downloaden via deze link.
  • Patiëntenfolder. De folders van vorig jaar kunnen nog steeds gebruikt worden in het contact met je patiënten. Wil je graag nog enkele exemplaren verkrijgen? Neem contact op met het BAF-secretariaat en we bezorgen je nieuwe exemplaren. Ook de patiëntenfolder bestaat in een digitale versie.

Toolbox MyAPB

In de 'Toolbox van de huisapotheker' op MyAPB vind je dus heel wat materiaal terug. De digitale versies van het campagnemateriaal kan je onder andere gebruiken om via je eigen kanalen (website, Facebookpagina...) te delen met je patiënten. Je vindt er ook nog steeds allerlei andere nuttige documenten terug, zoals de modelovereenkomst, een blanco medicatieschema, een brief voor artsen... alsook informatie over de geïnformeerde toestemming, het Gedeeld Farmaceutisch Dossier en het medicatieschema.

Bron: APB

Gepersonaliseerde badge

Curalia steunt de nieuwe campagne en biedt daarom aan apothekers een gratis badge aan.
Je kan de badge hier aanvragen en bij de Curalia-stand ophalen tijdens Pharmanology (19-20-21 oktober).

badge

Graag meer informatie? Contacteer het BAF-secretariaat.

Bel naar 016 23 88 19 of mail naar info@baf.be

Elke werkdag van 9.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 17.00 uur.