Nachtwacht opnieuw op apotheek.be

geowacht
12 januari 2018
Vanaf donderdag 18 januari zullen de gegevens van de apotheken van wacht opnieuw 24 uur op 24 verschijnen op Apotheek.be.

Zoals afgesproken in het meerjarenkader, zal de nachtwacht opnieuw beschikbaar zijn voor het publiek op apotheek.be. Het callcenter en het nationaal oproepnummer 0903/99.000 blijven daarnaast actief. Patiënten zullen dus langs beide kanalen de apotheek van wacht kunnen vinden, ook tussen 22u00 en 9u00. 

De wachtaffiches van Geowacht zullen vanaf 24 januari voor de wachtdienst na 22u00 verwijzen naar apotheek.be en 0903/99.000. Verder verandert er niets aan de wachtaffiches.
De digitale affichering, zoals die ook gebruikt wordt in wachtposten en spoeddiensten, toont op het scherm ook de apotheek die van wacht is na 22u00 ‘s avonds.
 
Wat betreft vergoeding verandert er nog niets. Zodra daar nieuws over is, laten we het meteen weten. 
Ook wat betreft de zichtbaarheid (licht en groen kruis al dan niet laten branden) verandert er niets.

Campagne

Naar aanleiding van deze maatregel herlanceert APB de informatiecampagne ‘De apotheek van wacht is geen nachtwinkel’ om het publiek te sensibiliseren over de rol van de apotheker tijdens de wachtdienst. Met de Korte Berichten van 1 december ontving je een affiche, het moment is daar om ze uit te hangen in je apotheek!

Enquête

Wie 's nachts van wacht is, ontvangt de ochtend nadien een korte bevraging over het verloop van die wachtdienst. Via die enquête (die loopt tot mei 2018) volgen we de evolutie van de nachtwacht op. Zo kunnen we indien nodig bijsturen en verzekeren dat die dienst in de best mogelijke omstandigheden voor de apothekers verloopt. Alvast bedankt om die korte enquête in te vullen!

Ben je apotheker en heb je vragen? 

Contacteer Geowacht Vlaams-Brabant

Tel. 016 23 88 19 of mail naar: baf@geowacht.be