Samen Sterk

samen-sterk
05 maart 2019
Hoe kan jij het verschil maken?

BAF is bezig met het bezoeken van elke eerstelijnszone. We willen samen met jou een blik vooruit werpen: wat is jouw rol in de eerste lijn, wat leeft er in jouw regio, welke (lokale) bedreigingen en opportuniteiten ervaar je, hoe zien jij en je collega's de toekomst?

Ondertussen zitten we bijna halfweg en staken we al heel wat op. We volgen de situatie per eerstelijnszone ook op achteraf, na de Samen Sterk-bijeenkomst.

Maar wat is het nu het belang van deze Samen Sterk avonden die we organiseren en de onderwerpen die we bespreken?  

We laten graag Bernard De Vulder, apotheker uit de eerstelijnszone AMALO, aan het woord. 

Ik vond de Samen Sterk-avond zeer geslaagd. Vooral de uitstekende dossierkennis van de moderatoren en het feit dat geen onderwerp onbespreekbaar bleef, droegen bij tot een positieve en zinvolle vergadering.

Ik denk dat de apotheker zijn oorspronkelijke waarden die hem tot de beroepsbeoefenaar van nu maakten - zoals bescheidenheid en voluntarisme - kan gebruiken om een onmisbare schakel te vormen binnen de eerstelijnszone. 

In het veranderingsproces dat we nu doormaken is het belangrijk om onze kwaliteiten (hoogopgeleid, laagdrempelig, luisterbereidheid, hulpvaardig) te gebruiken om onze plaats te vinden in de eerste lijn. Het belangrijkste hulpmiddel hiervoor lijkt me het huisapothekerschap waardoor we onszelf maximaal kunnen profileren als aanspreekpersoon voor onze patiënt, naast de farmacologische experten die we al zijn.

De mogelijkheden van het huisapothekerschap (toegang tot labowaarden, verslagen van specialisten/andere zorgverstrekkers uit de eerste lijn deelbaar maken) moeten nog uitgebreid worden zodat we - mits goede opleiding - de beste vertegenwoordiger kunnen zijn voor onze patiënten. 
 

We heten je graag welkom op één van de Samen Sterk-avonden die nog op stapel staan. Je kan je hier inschrijven

Collega Leen Gyselaers beantwoordt graag al je vragen rond dit onderwerp. Aarzel dus zeker niet om contact met haar op te nemen

Nog vragen? Contacteer onze dienst beroepsontwikkeling: 

016 23 88 19 of of mail naar: leen.gyselaers@baf.be