Vernieuwde Geowacht

geowacht
13 september 2018
Ontdek de vernieuwde Geowacht en vul je blackpoints in voor 2019.

Het afgelopen jaar werd er achter de schermen heel hard gewerkt om het Geowacht® systeem grondig te hervormen en een performant en structureel systeem uit te werken. Dat resultaat is er nu. 

Aan de omgeving zelf werd er weinig gewijzigd zodat je met het vertrouwde scherm zal kunnen blijven werken. Maar de berekening steunt wel op enkele nieuwe principes, maar het finale doel blijft een zo eerlijk mogelijke spreiding en verdeling. In dat kader introduceren we het principe ‘fairness’, een betere spreiding voor dun- én dichtbevolkte gebieden.

Wat verandert er? 

  • Blackpoints moeten nu worden ingevoerd voor het hele jaar 2019, de wachtdiensten worden evenwel berekend per semester.
  • Vanaf kalenderjaar 2019 worden wachtdiensten toegekend per dag- en/of nachtwacht, niet meer in een blok van enkele dagen en/of nachten op rij. Zo zal je dus ook blackpoints per 24u (van 9u tot 9u ‘s anderendaags) kunnen aanduiden. Wie één dag vrij wil hebben (trouwfeest, verjaardag …), hoeft dus niet meer verschillende dagen te blokkeren.
  • Eventueel kan je een voorkeursdag ingeven waarop je van wacht wil zijn of net liever niet. Handig voor wie bijvoorbeeld een vaste les- of sportavond heeft. In de mate van het mogelijke zal daarmee rekening worden gehouden.
  • De feestdagen waarop je tijdens de voorbije zes jaar wachtdienst had, werden mee overgezet naar het nieuwe systeem. We voegen kerstavond en oudjaar toe als extra feestdagen!
  • De vernieuwde automatische spreidingsberekening houdt optimaal rekening met geblokkeerde dagen, feestdaghistoriek, fairness en (mogelijks) voorkeursdagen.

Blackpoints

Je kan tot en met 24 september je blackpoints ingeven voor 2019. Let op: je moet je blackpoints voor het hele jaar 2019 ingeven. Ook vrijstellingen en voorkeursdagen moeten voor die datum worden aangevraagd en ingegeven. 

Meer informatie? 

In deze uitgebreide handleiding vind je nog meer informatie terug en wordt elke handeling beschreven met reële schermafdrukken.

 

In november worden de wachtdiensten voor het eerste semester van 2019 bekendgemaakt. Einde 2018, begin 2019 ten laatste, worden de wachtdiensten voor het tweede semester van 2019 bekendgemaakt. 

Heb je toch nog vragen? Contacteer dan zeker het BAF wachtsecretariaat op 016 22 73 70 of via baf@geowacht.be

Ben je apotheker en heb je vragen? 

Contacteer Geowacht Vlaams-Brabant

Tel. 016 23 88 19 of mail naar: baf@geowacht.be