Week van de Valpreventie

valpreventie
05 april 2019
De 8ste editie van de Week van de Valpreventie komt eraan!

Van 22 t.e.m 28 april gaat de 8ste editie van de Week van de Valpreventie door. Een nieuwe editie, een nieuw thema. Met de slogan ‘Laat angst om te vallen je leven niet bepalen’ ligt de focus van deze week op valangst. Valangst is voor ouderen één van de vele risicofactoren om te vallen.

Tijdens de week van 22 tot en met 28 april 2019 roept het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen alle verenigingen, organisaties, intermediairs, woonzorgcentra, gezondheid- en welzijnsmedewerkers en iedereen die in contact komt met 65-plussers op om allerlei activiteiten rond valangst te organiseren. De vorige edities waren een groot succes! Ook dit jaar rekenen ze op jullie massale deelname en proberen ze, net zoals in 2018, de kaap van 1000 deelnemende organisaties te overtreffen.

valpreventie

Naast de bestaande materialen en activiteiten, kan je de nieuwe affiche, placemat, folder flyer, en de geüpdatete checklist en knelpuntenwandeling, raadplegen! Aan de hand van deze materialen krijgt de oudere informatie over de oorzaken en gevolgen van valangst en allerlei tips om valangst te verminderen of te vermijden. Bekijk tijdens de Week van de Valpreventie ook nog het nieuwe filmpje rond valangst
De verschillende materialen kunnen online besteld of gedownload worden

Neem je deel aan de Week van de Valpreventie? Registreer dan je organisatie vanaf 12 februari tot en met 10 mei 2019 via deze link.
Op die manier word je mee opgenomen in de telling van het aantal deelnemende organisaties aan de Week van de Valpreventie. 
•    Wil je daarnaast ook kans maken op een bezoek van de Vliegende Reporter? Aarzel niet en registreer je organisatie tot en met 29 maart 2019 via bovenstaande link.
•    Stel je ook kandidaat voor de Award Week van de Valpreventie tot en met 10 mei 2019 (eveneens via bovenstaande link) en wie weet wint jouw organisatie de geldprijs van 250 euro, te investeren in valpreventie.

 

Samen met De Vlaamse Logo’s, het Vlaams Instituut Gezond Leven en het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen kijken we uit naar je initiatief! 

Graag meer informatie? Contacteer het BAF-secretariaat.

Bel naar 016 23 88 19 of mail naar info@baf.be

Elke werkdag van 9.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 17.00 uur.