Anticonceptie doorheen een vrouwenleven

De kennis van fysiologie gaat hand in hand met farmacologie. Daarom zal de fysiologie van oestrogenen en progestagenen aan het begin van de opleidingsavond kort herhaald worden. Daarnaast is de opleiding vooral gericht op hoe wij als apotheker ‘anticonceptie doorheen een vrouwenleven’ best aanpakken in de praktijk.

 

Begeleiding in de apotheek bij een eerste uitgifte, een tweede uitgifte en een herhaal uitgifte van anticonceptie komen aan bod. Het aanknopen van een begeleidingsgesprek bij iemand die al lang een bepaald anticonceptivum gebruikt, is niet altijd gemakkelijk in de praktijk. Daarom is het leerrijk om hier nog eens bij stil te staan. Het overschakelen tussen verschillende types van anticonceptie, enkele gebruiksadviezen, risicofactoren, belangrijke interacties en informatie over enkele nieuwe pillen (Slinda, Drovelis/Lydisilka) zijn aspecten die zullen besproken worden door Michael Ceulemans tijdens de opleiding. Aan het einde van de opleiding zal ook hormonale substitutietherapie in de menopauze aangehaald worden. De avond zal heel praktijkgericht en interactief verlopen aan de hand van casussen en een praktische tool die je later ook zelf in je apotheek kan gebruiken.

 

Michael Ceulemans is een enthousiaste apotheker, onderzoeker en doktor in de farmaceutische wetenschappen. In zijn onderzoek focust hij op het gebruik en de veiligheid van geneesmiddelen tijdens zwangerschap en borstvoeding en op de rol van de officina-apotheker in het kader van woman’s health. Daarnaast is Michael geneesmiddelinformatie specialist binnen Lareb (NL).

Michael

 

 

 

 

 

 

 

De inschrijving bedraagt €35 excl. BTW en €70 excl. BTW voor niet-leden.

Indien de coronamaatregelen het toelaten zal de les fysiek doorgaan. Op die manier zal de les interactiever kunnen verlopen. 

Er wordt accreditatie en goedkeuring Paritair Comité aangevraagd.

 

Schrijf je HIER in.

 

Datum:
Uur:
20.00 - 22.00
Adres:
Kon. Leopold-I-straat 24, 3000 Leuven
Organisator:
BAF
Type:
Opleiding
Accreditatie aangevraagd:
Ja