APINTO - Farmaceutische zorg bij TNF-remmers - Lennik - VOLZET

Dit najaar snijdt IPSA onder de noemer Apothekers INTeractief Opleiden (APINTO) het thema van de TNF-remmers aan. We hebben het uitgebreid over Humira®, Cimzia®, Enbrel® en Simponi®. Deze biologische geneesmiddelen worden voorgeschreven bij allerlei auto-immuunaandoeningen zoals reumatoïde artritis, psoriasis, de ziekte van Crohn, … . Hierbij is correct gebruik, maar ook correcte bewaring en toediening van cruciaal belang om goede resultaten te bekomen. Helaas blijkt dit in de praktijk niet steeds het geval. Een rol voor de apotheker is hier dus zeker weggelegd…

Wat met vaccinaties bij patiënten die TNF-remmers gebruiken? Wat indien de patiënt op vakantie wenst te gaan? Wat indien de patiënt een infectie oploopt of bijwerkingen ondervindt? Welke hulpmiddelen of tools bestaan er om de patiënt te helpen en hoe kan je deze in de apotheek gebruiken? Tijdens deze workshops gaan we dieper in op allerlei praktische aspecten rond het veilig gebruik van de TNF-remmers.

Concreet leert u onder het toeziend oog van een moderator aan de hand van enkele casussen met de interactieve tool werken. In een paar muisklikken bezorgt deze tool u de gewenste informatie over eerste uitgifte begeleiding, patiënteducatie, interacties, … . Deze workshop werd uitgewerkt in samenwerking met Meduca en Prof. Filip Van den Bosch (UZ Gent).

PRIJS

Deelname aan deze APINTO is gratis voor apothekers ingeschreven voor de IPSA-jaarcyclus 2017 en leden van de beroepsverenigingen. Niet-ingeschrevenen betalen € 50 (excl. BTW).

DEELNEMEN

Schrijf je hier in.

Datum:
Uur:
20.00 uur
Adres:
Il Fioretto - Kroonstraat 44 - 1750 Lennik (zaal Il Passero)
Organisator:
IPSA
Type:
Workshop
Geaccrediteerd:
Ja
Accreditatie punten:
4

Overige activiteiten