Emotionele en sociale ondersteuning van de palliatieve patiënt en zijn omgeving (Panal) - Leuven

In de palliatieve fase is nadrukkelijk plaats voor ziekte- en symptoomgerichte therapie met geneesmiddelen. De apotheker maakt deel uit van de multidisciplinaire samenwerking in palliatieve zorg. Toch is het voor deze hulpverleners een zoektocht naar hoe zij hun rol hier kunnen opnemen. Wat is eigen aan een palliatieve zorgsituatie? Wat zijn specifieke aandachtspunten in de zorg voor een palliatieve patiënt?

Daarom bieden we in samenwerking met Panal een specifieke opleiding voor apothekers aan, bestaande uit 3 lesavonden. Indien gewenst, kan je de lessen ook apart volgen, maar accreditatie is enkel geldig indien je ze alle drie volgt. De eerste les gaat over 'Inleiding in de palliatieve zorg en vroegtijdige zorgplanning' en vindt plaats op 25 februari 2021. Les 2 behandelt het thema 'Pijn en comfortzorg, medicatie en omrekeningen' en is op 3 juni 2021.
 

Les 3: Emotionele en sociale ondersteuning van de palliatieve patiënt en zijn omgeving

Welke emoties en reacties zien we bij een palliatieve patiënt en zijn omgeving? Wat betekent het voor de omgeving om voor iemand te zorgen die ongeneeslijk ziek is? Hoe kan de hulpverlener emotionele ondersteuning bieden?

Docent: Ellen Cumps, verpleegkundig-consulent Panal

Kostprijs: deze opleiding wordt kosteloos aangeboden aan leden van BAF, niet-leden betalen €50 (excl. BTW) per lesdag. 

Accreditatie wordt aangevraagd (is enkel van toepassing indien je de drie lesdagen volgt).

Praktisch: We werken in deze opleiding met een maximum van 25 personen.

Schrijf je nu in

Datum:
Uur:
20u - 22u
Adres:
Febelco - Jean Baptist Vinkstraat 3, 3070 Kortenberg
Organisator:
BAF
Type:
Opleiding