FAZODEM: Farmaceutische zorg voor personen met dementie - Leuven

Dementie wordt door verschillende belangrijke spelers in de gezondheidszorg zowel de ziekte als de uitdaging van de toekomst genoemd. Desondanks lijkt een curatieve behandeling voor deze ingrijpende ziekte niet iets voor de nabije toekomst, nu steeds meer farmaceutische producenten hun onderzoek naar de ontwikkeling van een medicijn stopzetten.

Als apotheker kan je veel betekenen voor personen met dementie en hun mantelzorgers, doorheen het ganse ziekteverloop. Door je laagdrempeligheid en de sterke vertrouwensband, ben je ideaal geplaatst om de eerste signalen van een veranderende cognitie op te vangen en de patiënt en mantelzorger door te verwijzen naar de huisarts of andere zorgverleners voor een correcte diagnosestelling. Ook later in het ziekteproces ben je vaak een eerste aanspreekpunt bij de verschillende problemen die kunnen ontstaan naarmate de ziekte vordert. En als expert van het geneesmiddel ben je het best geplaatst om in overleg met de behandelende arts de medicatie in het oog te houden en daar waar nodig te optimaliseren. 

Maar wat is dementie nu juist? Wat gebeurt er in de hersenen en hoe komt de dat de geneesmiddelenontwikkeling zo moeilijk verloopt? Wat wordt er juist bedoeld met casefinding? En wat kan u als apotheker nog meer doen om uw patiënten met dementie en hun mantelzorgers te ondersteunen?

VAN en IPSA organiseren samen een lessenreeks over dementie. We laten een huisarts en apothekers aan het woord, die alle aspecten van dementie zullen toelichten. Ook het FAZODEM-project, een samenwerking tussen het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en VAN, zal uitgebreid worden toegelicht. 

Inschrijven kan via de website van IPSA: www.ipsa.be

Datum:
Uur:
20.15 uur
Adres:
BAF - Kon. Leopold I-straat 24 - 3000 Leuven
Organisator:
IPSA
Type:
Les
Accreditatie aangevraagd:
Ja

Overige activiteiten

Flesvoeding

Een juiste keuze van het type flesvoeding en een correcte bereidingswijze zijn van groot belang om een optimale groei en ontwikkeling van de zuigeling te vrijwaren.

Flesvoeding

Een juiste keuze van het type flesvoeding en een correcte bereidingswijze zijn van groot belang om een optimale groei en ontwikkeling van de zuigeling te vrijwaren.