Lezing: De kwaliteitswet

De kwaliteitswet geldt sinds kort voor alle zorgverleners en dus ook voor apothekers. De wet beoogt de zorgkwaliteit te garanderen. Daartoe voorziet ze een aantal verplichtingen en ook een nieuw soort toezicht.

Niet alles wat in deze wet staat, is nieuw voor u. U bent immers al lang onderworpen aan het Koninklijk besluit met onderrichtingen van 2009, en aan de goede officinale farmaceutische praktijken. Toch is het nuttig de bijkomende regels te kennen die volgen uit de Kwaliteitswet. Het gaat dan over het patiëntendossier, het delen van patiëntendata met collegae, de zorgcontinuïteit, het voorschrift, de reclame- en praktijkvoering, enz ...

Ook kent u best het nieuwe toezichtmechanisme. De oude PGC is vervangen door een federale toezichtcommissie. Deze ziet toe op de kwaliteitswet, en ook op de wet patiëntenrechten. Ze kan boetes opleggen, u op non-actief zetten, u een verbeterplan opleggen.

Moet u panikeren?
Neen. Maar u bent wel best goed geïnformeerd over de impact van deze wet op uw praktijkvoering: een gewaarschuwd apotheker is er twee waard! Ann Dierickx geeft u een inzicht in deze wet en het praktisch belang ervan voor uw apotheek.

 

Schrijf je hier in

 

Datum:
Uur:
20.00u
Adres:
Febelco Kortenberg (Adres: Jean Baptist Vinkstraat 3, 3070 Kortenberg)
Organisator:
BAF
Type:
Lezing