Samen Sterk tegen COVID: middagsessie ELZ Pajottenland vaccinatiecentra en rol farmaceutisch expert

banner

Zoals je waarschijnlijk al vernam in de pers, zullen er in Vlaanderen 120 vaccinatiecentra worden opgericht.

Momenteel legt de Zorgraad in elke eerstelijnszone de locaties vast en richt ze de vaccinatiecentra in om vanaf half februari te kunnen starten met de vaccinatie van 65-plussers en risicopatiënten.

De apothekers-beroepsverenigingen hebben ervoor gezorgd dat de rol van de apotheker bij de vaccinatie duidelijk op de kaart gezet wordt. Binnen elk vaccinatiecentrum zal een deeltijdse farmaceutisch expert aangesteld worden.
Deze farmaceutisch expert is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de vaccins vanaf ontvangst tem de toediening. Tevens zal hij/zij de bereiding van de vaccins superviseren en hierin helpen indien nodig.

Elke apotheker (dus ook apotheker-vervangers of recent gepensioneerde apothekers) kan zich kandidaat stellen voor deze functie. Een aanstelling van de farmaceutisch expert zal door de kring (zijnde de apothekers in de ELZ) gebeuren.

Om jou zo goed mogelijk te informeren en te betrekken, wordt maandag 18 januari om 12u30 dit infomoment georganiseerd voor alle personeel in de apotheek in ELZ Pajottenland.

Inschrijven is niet nodig, je kan die middag inbellen via deze link:

Ik neem deel aan de middagsessie van ELZ Pajottenland

Ontdek alle informatie en andere sessies hier.

Datum:
Uur:
12u30 - 13u30
Adres:
online
Organisator:
BAF
Type:
Infosessie