VAN - infosessie 'farmaceutisch expert in vaccinatiecentra'

Zoals je waarschijnlijk al vernam in de pers, zullen er in Vlaanderen 120 vaccinatiecentra worden opgericht.

Momenteel legt de Zorgraad in elke eerstelijnszone de locaties vast en richt ze de vaccinatiecentra in om vanaf half februari te kunnen starten met de vaccinatie van 65-plussers en risicopatiënten.

De apothekers-beroepsverenigingen hebben ervoor gezorgd dat de rol van de apotheker bij de vaccinatie duidelijk op de kaart gezet wordt. Binnen elk vaccinatiecentrum zal een deeltijdse farmaceutisch expert aangesteld worden.
Deze farmaceutisch expert is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de vaccins vanaf ontvangst tem de toediening. Tevens zal hij/zij de bereiding van de vaccins superviseren en hierin helpen indien nodig.

Elke apotheker (dus ook apotheker-vervangers of recent gepensioneerde apothekers) kan zich kandidaat stellen voor deze functie. Een aanstelling van de farmaceutisch expert zal door de kring (zijnde de apothekers in de ELZ) gebeuren.

Om jou zo goed mogelijk te informeren en te betrekken, worden dit infomoment georganiseerd door VAN voor wie geïnteresseerd is in de functie van farmaceutisch expert binnen de ELZ.

(deze sessie is kosteloos voor leden binnen het VAN-netwerk, niet-leden betalen €50)

Ben je benieuwd wat deze taak inhoudt en/of wil je graag farmaceutisch expert in een vaccinatiecentrum worden?

Schrijf je dan nu in


Daarnaast organiseren wij 11 Samen Sterk-middagsessies per eerstelijnszone voor al het personeel in de apotheek (dus ook adjuncten, assistenten,…) omtrent de vaccinatiecentra en rol farmaceutisch expert.

Ontdek alle informatie en de data van alle sessies hier.

Datum:
Uur:
20u15 - 21u15
Adres:
online
Organisator:
VAN
Type:
Infosessie