Neveux-Roelans vervult rol van zorgapotheek met verve, dankzij Farmad

Apo

 

“Maximaal zorg dragen en ontzorgen, dat willen we.”

Apothekeres en eigenares Sofie: “20 jaar geleden hebben mijn man en ik de apotheek overgenomen. De vorige eigenaars werkten al met Farmad en zo liep de samenwerking door. We zouden ook zelf voor hun producten gekozen hebben omwille van de vele voordelen die we mochten ervaren in de periode voordat we zelf een apotheek hadden. Het was dan ook een logische stap om Farmad te blijven gebruiken, gemakkelijk ook.”

Blij met 3x Farmad

De basissoftware van Farmad was al langer geïmplementeerd en sinds een aantal maanden is het team ook aan de slag met ZorgGids. Recent kwam daar Farmad Online bij.

Wat is ook weer ...

- ZorgGids: een Farmad-applicatie voor gepersonaliseerde medicatiebewaking en patiëntenbegeleiding.
- Farmad Online: de digitale apotheek 2.0, een Farmad Cloudplatform voor de apotheek met een app voor de klant.

Apotheker en eigenaar Alex geeft duidelijk aan waarom de stap naar Farmad Online is gezet: “Omdat deze oplossing perfect past in het plaatje van de vernieuwde apotheek. Het is een nuttig antwoord op het internetverhaal en het webshopgebeuren. Met de smartphone in de hand is bestellen en opvolgen veel handiger voor de patiënt. Maximaal zorg dragen en ontzorgen, dat willen we.”

Meerwaarde voor patiënt & apotheek

“De gebruiksvriendelijkheid is een grote troef. En ondertussen hebben wij meer tijd voor onze rol als adviseur of farmaceutische zorgcoach.”

Farmad Online is ontwikkeld met de focus op het gebruiksgemak van de patiënt en de apotheek. De gebruiksvriendelijkheid is een grote troef, o.a. door de app die eraan gekoppeld is. Klanten kunnen zo bestellingen plaatsen en berichtjes sturen naar de apotheek. En ze hebben ook hun persoonlijk medicatieschema steeds bij de hand. De muurautomaat is eveneens mee geïntegreerd, wat maakt dat bestellingen na openingsuren afgehaald kunnen worden.

Alex: “ZorgGids liet al een hele goede patiëntenbegeleiding toe en eigenlijk zijn onze klanten nooit anders gewend geweest. Farmad Online is nu een surplus, nog een extra service erbovenop. Ook voor ons als apotheek zijn er vele voordelen. We hebben meer tijd voor onze rol als adviseur of farmaceutische zorgcoach – dit wordt in de snel evoluerende maatschappij trouwens steeds belangrijker.”

Sofie: “Nog een voordeel van het systeem is dat we de therapietrouw van de patiënt handiger kunnen nakijken. In het verleden was dat moeilijk en tijdrovend. We promoten de app via een scherm in onze apotheek en via social media. Hoe meer we kunnen connecteren met de patiënt hoe beter.”

Volledig mee in de digitale wereld

“Wij zijn super tevreden”, besluiten Alex en Sofie. “Farmad is volledig mee in de digitale wereld én speelt perfect in op de noden van de patiënt en van ons. De mogelijkheden zijn eindeloos en we verwachten dat ook in de toekomst. Als zorgapotheek willen we een voortrekkersrol voor de patiënt blijven spelen. Dat betekent dat we ‘all the way’ gaan en bij elke Farmad vernieuwing allicht mee de stap zullen zetten.”

Zo zie je maar: de farmaceutische zorg en digitale wereld maken samen echt het verschil.

Ook klaar voor een gedigitaliseerde apotheek? Farmad is the name.

www.farmad.be

 

 

> Download dit artikel (PDF).

Logo