Enveloppe actie fase 3: going digital!

enveloppe-actie
20 mei 2021
Deze maand is ‘de enveloppe actie' gestart met fase 3: going digital!

De transmurale actie ‘de enveloppe actie', of 'de actie medicatie reconciliatie' binnen de chronic care regio’s Zorgzaam Leuven en Verbonden in de ZOHrg Tienen, loopt nu al een tijdje. Het hoofddoel van deze actie is om de transmurale informatieoverdracht vanuit het ziekenhuis naar de officia-apotheek te faciliteren. Via de enveloppe ontvangt de apotheker alle nodige informatie om een medicatie reconciliatie uit te voeren, ook wel medicatie begeleiding na ziekenhuisontslag genoemd.

 Fase 2 is afgelopen in april 2021. Weldra zullen we de resultaten meedelen!

Vanaf mei 2021 zijn we dus gestart met een volgende fase: ‘Fase 3: going digital’!

Wat is er veranderd?

  1. Ontwerp enveloppe

Je zal zien dat we hebben gekozen voor een nieuw ontwerp van enveloppe. Dit is een ‘merge-model’ tussen het ontwerp van BAF en KOVAG. Op deze manier streven we zoveel mogelijk unformiteit na in heel België. Dit nieuwe ontwerp bevat zowel een Nederlandstalig, als een Franstalig ospchrift.

Enveloppe nieuw ontwerp

  1. Registratieformulier voor de officina-apotheker

Het liefst van al zouden we de papieren enveloppe vervangen door een digitaal transmuraal platform. Maar dit is helaas nog niet het geval, dus blijven we werken met de papieren enveloppen als tussenoplossing!

Het rapporteren rond de uitgevoerde medicatie reconciliatie gaan we wél digitaliseren. We stappen namelijk over van een papieren registratieformulier naar een digitaal registratieformulier. In de enveloppe zal nog steeds een papieren informatiebrief zitten: hierop staat de actie nogmaals uitgelegd, alsook een QR-code die u doorverwijst naar het digitale registratieformulier. De informatiebrief bevat recto-verso een Nederlandstalige en Franstalige versie.

Momenteel zit het project in een overgangsfase: dit betekent dat er nog veel enveloppen uit fase 2 aanwezig zijn in de ziekenhuizen, en jullie in de apotheek deze enveloppen ook zullen zien verschijnen. Deze enveloppen bevatten nog wel de papieren registratiebundel.

Maar we willen jullie zoveel mogelijk oproepen en motiveren om het online registratieformulier in te vullen (raadpleegbaar via bovenstaande QR-code) in plaats van de papieren registratiebundel. Want dit maakt de dataverwerking voor de KU Leuven een stuk meer tijdsefficiënt.

Wanneer u het online registratieformulier invult, hoef je de papieren versie uiteraard niet meer in te vullen en niet meer op te sturen naar de BAF.

 

Heb je vragen of opmerkingen? Dan mag u dit steeds laten weten aan mareclaeys.zorgzaamleuven@gmail.com.

Lees hier meer over het project

  • Altijd op de hoogte van de actualiteit
  • Een breed vormings- en activiteitenaanbod
  • Voordelige ophalingen en groepsaankopen
  • Gratis een zoekertje op onze website
  • Advies bij overplaatsing en fusie
  • Advies op maat van je apotheek

   Maak je lid