Falsified medicines directive (FMD)

BeMVO
08 januari 2024
Registreer tijdig voor de volledige toepassing van de Falsified medicines directive (FMD)

Precies 5 jaar na de lancering, op 9 februari 2024, zal de volledige toepassing van de FMD-regelgeving van kracht worden. Om dit mogelijk te maken lanceert de Belgian Medicines Verification Organisation (BeMVO) een nieuw Alert Management Platform (NMVS Alerts) waarop alle Belgische apothekers zich moeten registreren.   

Op woensdag 3 januari 2024 heb je hiervoor een e-mail ontvangen, afkomstig van support@bemvo.be, met de vraag om je registratie te voltooien. Bekijk dus zeker je inbox (en spambox) mocht je dit nog niet gedaan hebben. 

Door op de link in deze e-mail te klikken, opent het registratiescherm zich in je browser en kan je je inschrijven. Nadat je je hebt ingeschreven, zal je een 2de mail ontvangen met je veiligheidscode en 2factor authenticatie. De volledige registratieprocedure wordt stapsgewijs uitgelegd In deze fiche. De fiche en meer info over de nieuwe alert management procedure kan je ook terugvinden op de pagina NAMS van de BeMVO-website.

Vanaf vrijdag 9 februari 2024 zal je elk FMD-alert moeten rapporteren in het Alert Management Platform. Het FAGG zal toezien op een correct gebruik van dit platform. 

In december heeft BeMVO in samenwerking met de verschillende softwareleveranciers informatieve webinars georganiseerd over het gebruik van het nieuwe alert managementsysteem. Je kan de opname van dat webinar opvragen bij je softwareleverancier.

Belangrijk: de volledige toepassing van de FMD-regelgeving houdt in dat bij een alert de verpakking pas mag worden vrijgegeven wanneer het alert kan worden afgevinkt als het gevolg van een technische of procedurefout, of na een beslissing van het FAGG.  
 

(bron APB)

  • Altijd op de hoogte van de actualiteit
  • Een breed vormings- en activiteitenaanbod
  • Voordelige ophalingen en groepsaankopen
  • Gratis een zoekertje op onze website
  • Advies bij overplaatsing en fusie
  • Advies op maat van je apotheek

   Maak je lid