Groepsaankoop: FAZODEM — map

fazodem
12 april 2018
In de FAZODEM-map leer je alles over dementie en je krijgt verschillende tools aangereikt waarmee je aan de slag kan in de officina.

Fazodem

 

Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen ontwikkelde in samenwerking met VAN het educatief pakket over Farmaceutische Zorg voor personen met Dementie (FAZODEM), met ondersteuning van het Antwerpse provinciebestuur. Dit uitgebreide naslagwerk bevat een wetenschappelijke toelichting over de pathologie en medicatie en allerlei handige tools die makkelijk toepasbaar zijn in de officina. Het werd uitgetest in de regio Antwerpen en geldt vandaag als een standaardwerk dat niet mag ontbreken.

Via de website van de uitgeverij kost de map €79 + verzendingskosten.
Door de groepsaankoop vermijd je deze verzendingskosten. We bezorgen de map via de bodes, Febelco of (indien het niet anders kan) per post.

Als apotheker kan je veel betekenen voor personen met dementie en hun mantelzorgers, doorheen het ganse ziekteverloop. Door je laagdrempeligheid en de sterke vertrouwensband, ben je ideaal geplaatst om de eerste signalen van een veranderende cognitie op te vangen en de patiënt en mantelzorger door te verwijzen naar de huisarts of andere zorgverleners voor een correcte diagnosestelling. Ook later in het ziekteproces ben je vaak een eerste aanspreekpunt bij de verschillende problemen die kunnen ontstaan naarmate de ziekte vordert. En als expert van het geneesmiddel ben je het best geplaatst om in overleg met de behandelende arts de medicatie in het oog te houden en daar waar nodig te optimaliseren. 

In de FAZODEM-map leer je alles over dementie en je krijgt verschillende tools aangereikt waarmee je aan de slag kan in de officina. Wil graag zo’n map? Bestel hem dan nu of teken in tijdens de lessen dementie. Bestellen via de groepsaankoop kan tot en met 19 juni.

Niet helemaal zeker of je zo’n map wil? Weet je niet goed hoe ermee aan de slag te gaan? Of volg je graag een extra les over de zorg voor je patiënten met dementie? Kom dan zeker naar de les in samenwerking met IPSA!

  • Woensdag 18 april — Leuven
  • Donderdag 19 april — St-Martens-Latem
  • Woensdag 25 april —  Hasselt 
  • Woensdag 16 mei —  Roeselare
  • Maandag 28 mei — Geel
  • Woensdag 30 mei — Antwerpen
  • Woensdag 6 juni — Brusselse rand 
  • Donderdag 14 juni — Sint-Niklaas 

Meer informatie kan je hier terugvinden. 
Inschrijven gebeurt via de website van IPSA.
 

Fazodem
Beeld: Evy Raes voor Vergeet dementie, onthou mens.

 

Graag meer informatie? Contacteer het BAF-secretariaat.

Bel naar 016 23 88 19 of mail naar info@baf.be

Elke werkdag van 9.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 17.00 uur.