Hou de ophaalronde van de bodes veilig

ophaalronde tijdens corona
02 november 2020
Gezien de nieuwe Corona-piek willen we graag nog eens jouw bijzondere aandacht vragen voor de ophaalronde van de voorschriften.

Onze bodes komen begin november op de voorziene toerdatum, zoals vermeld op het kaartje, bij jou langs om de voorschriften van oktober op te halen en die van augustus terug te bezorgen.

Graag vragen we je aandacht voor de volgende werkwijze:  

  • Stuur je tariferingsbestand tijdig door (op de 2de werkdag en ten laatste op de dag waarop de ophaling gepland is). Enkel zo kunnen we je een tijdige uitbetaling verzekeren.
  • Geef de voorschriften mee in een plastic zak of kartonnen doos. Gebruik om logistieke redenen geen te grote kartonnen dozen.  
  • Vermeld op de zak/doos duidelijk leesbaar zowel het APB-nummer als de maand van de voorschriften. Bundel de voorschriften in het pakket samen met bv. elastiekjes zodat ze niet door elkaar vallen.
  • Voorschriften die manueel moeten toegevoegd worden (bv. bandagisterie, Raffinaderij Tienen, OCMW, Belta-TB, hoofdstuk IVbis, ...) klasseer je apart. Gebruik hiervoor de rood-gelijnde zakjes en steek deze vooraan zodat ze opvallen. 

Vanzelfsprekend gebeurt de ophaling volgens bekende Corona-normen, dus graag zo contactloos mogelijk.

We vragen je om op de geplande dag van de ophaling, het pakket op een duidelijk zichtbare plaats in de apotheek te zetten. Van zodra onze bode in de apotheek binnenkomt, kan je hem tonen waar de pakketten staan. Hij zal de voorschriften van augustus, zoals steeds ingepakt in papier, en de documenten daar ook deponeren. Probeer te vermijden dat de bode moet aanschuiven in een eventuele rij van patiënten en laat hem indien mogelijk snel even voorgaan.

Wanneer je de bode ziet aankomen, mag je de voorschriften eventueel ook naar buiten brengen om fysiek contact in de apotheek zoveel mogelijk te vermijden. De bode zal zelf aftekenen voor ontvangst.

Boekhoudkundige stukken voor het boekhoudkantoor A&T Partners (vermeld hierop ook het APB-nummer) of omslagen van artsen kan je zoals gewoonlijk meegeven met de bode.  

Alvast hartelijk bedankt bij voorbaat voor jouw medewerking!  

Benieuwd naar alle updates rond het corona-virus?

Die vind je hier terug!