Huisapothekers bouwen thuislevering uit als nieuwe dienst

thuislevering
09 april 2020
Geraakt de patiënt door ziekte niet bij de huisapotheker? Kan de patiënt zich niet verplaatsen en wilt hij niemand belasten?

De corona pandemie zorgt momenteel voor speciale maatregelen en vraagt verhoogde inspanningen van de gehele gezondheidszorgsector, ook van het apothekerskorps. Daarom start BAF (Brabants Apothekers Forum) samen met APB (Algemeen Pharmaceutische Bond) versneld met het thuisleveringsproject om zorgproducten én geneesmiddelen (op voorschrift) door de eigen vertrouwde huisapotheker bij de patiënten thuis te bezorgen.

Geraakt de patiënt door ziekte niet bij de huisapotheker? Kan de patiënt zich niet verplaatsen en wilt hij niemand belasten? Met dit project wil BAF de huisapothekers ondersteunen om in zulke gevallen een extra service aan te bieden aan de patiënten. Dankzij een stevige onderlinge samenwerking kunnen zij thuislevering uitbouwen als nieuwe dienst. Daarnaast willen zij de huidige individuele thuislevering per apotheek​ faciliteren. Momenteel zijn er reeds 6 groepen van lokale huisapothekers waar de thuislevering opgestart werd.

Het project wordt zonder twijfel verdergezet na de coronacrisis, dus BAF zoekt steeds apothekers die in een lokale groep willen starten.

>> Voor meer informatie kan je hier terecht.

Benieuwd naar alle updates rond het corona-virus?

Die vind je hier terug!