Inzamelactie van verzorgingsproducten

inzamelactie
27 oktober 2020
Ook dit jaar kunnen patiënten verzorgingsproducten doneren bij de Leuvense apotheken ten voordele van de winteropvang CAW Oost-Brabant. Na het succes van vorige jaren breiden we dit jaar deze actie uit en werken we hiervoor samen met CAW Halle-Vilvoorde.

Als zelfstandige apotheker kan je eenvoudig je steentje bijdragen door de plastic inzameldoos te plaatsen in de apotheek en een affiche van de actie op te hangen.
Jouw patiënten kunnen hun verzorgingsproducten (nieuwe of ongebruikte producten die ze niet meer nodig hebben) doneren. Alle producten worden verzameld in hygiënepakketten die vervolgens via CAW Oost-Brabant en CAW Halle-Vilvoorde ter beschikking worden gesteld van de dak- en thuisloze bezoekers van de winteropvang.

Waarom verzorgingsproducten?

Een warme, zorgzame samenleving is onmisbaar voor iedereen die er deel van uitmaakt. Solidariteit gaat dan soms ook over heel concrete hulp aan wie het moeilijk heeft. Dak – en thuislozen bijvoorbeeld.
Voor hen is het vinden van een bed of brood vaak de eerste prioriteit in hun dagdagelijkse bestaan. En dat gaat vaak ten koste van eigen gezondheid en hygiëne. En toch is ook dat welzijn.

Omdat we samen het welzijn van mensen willen versterken, doen we graag beroep op de solidariteit van de samenleving en vragen we een verzorgingsproduct naar keuze te schenken. Hiermee vullen we de hygiënepakketten aan die we ter beschikking stellen van de dak- en thuisloze bezoekers van de Winteropvang. 

Vlaams-Brabantse apothekers dragen hun steentje bij

BAF organiseert al enkele jaren in regio Leuven een solidaire actie, met als doel verzorgingsproducten in te zamelen voor de dak- en thuisloze mensen die in de Winteropvang van CAW Oost-Brabant komen overnachten. 

Na het succes van vorige jaren breiden we dit jaar deze actie uit en werken we hiervoor samen met CAW Halle-Vilvoorde. Zij organiseren samen met Sociaal Huis Vilvoorde en stad Vilvoorde eveneens een winteropvang voor dak- en thuislozen in regio Halle – Vilvoorde. De actie loopt hier in de gemeenten Vilvoorde, Machelen, Steenokkerzeel, Zemst, Kampenhout, Meise en Grimbergen.

Heb je interesse om mee te doen, maar ben je geen lid van BAF of tarifeer je niet bij ons?
Niet-tariferende leden en niet-leden vragen we een kleine bijdrage van €25 (excl. BTW). In ruil daarvoor zetten we jouw apotheek tussen de deelnemers op de website www.inzamelactie.be en bezorgen we jou al het materiaal om deel te nemen, namelijk:

  • promomateriaal zoals een A2 – affiche  en 40 flyers (bij te bestellen via BAF indien gewenst) 
  • plastic inzameldoos met sticker BAF 
  • strookjes voor op de Febelco-bakken (bij te bestellen via BAF indien gewenst) 

Geef ons zeker een seintje via info@baf.be als je wil deelnemen met jouw apotheek. 

Meer informatie?

Je kan alle informatie over dit project terugvinden op de website inzamelactie.be

Word vandaag nog lid van BAF en geniet van onze voordelen

  • Altijd op de hoogte van de actualiteit
  • Een breed vormings- en activiteitenaanbod
  • Voordelige ophalingen en groepsaankopen
  • Gratis een zoekertje op onze website
  • Advies bij overplaatsing en fusie
  • Advies op maat van je apotheek

   Maak je lid