Inzamelactie van verzorgingsproducten voor dak-en thuislozen

inzamelactie
31 januari 2020
De inzamelactie in regio Groot-Leuven was een groot succes!

Van 7 oktober tot en met 31 december 2019 kon je bij de zelfstandige apothekers uit Groot-Leuven terecht om verzorgingsproducten te schenken t.v.v. winteropvang CAW Oost-Brabant. 

CAW Oost-Brabant organiseert in samenwerking met OCMW en stad Leuven een winteropvang voor dak- en thuislozen in de regio Groot-Leuven.Elke nacht, van 15 november tot 31 maart, kunnen er 11 mensen terecht voor een bed, een bad (of douche), een maaltijd en ondersteuning. 

Met alle ingezamelde verzorginsproducten vult CAW de hygiënepakketten die ter beschikking worden gesteld van de dak- en thuisloze bezoekers van de Winteropvang.

De actie was een enorm succes, dankzij de grote hoeveelheden producten die werden gedoneerd én dankzij de inspanningen die de apothekers leverden. Vanuit BAF willen we iedereen bedanken die mee zijn stukje heeft bijgedragen aan deze actie! 

 

m

‘Toen ik hier voor de eerste keer kwam, mocht ik uit de stock van de winteropvang kleren en douchespullen nemen. Het was al een tijdje geleden dat ik nog had gedoucht en opeens had ik keuze tussen allerlei douchegels. Ik rook ze allemaal en koos die met de beste geur. Ik stond die eerste keer drie kwartier onder de douche en gebruikte de hele fles in één keer!’

Bezoeker winteropvang

We hebben reeds fantastische hoeveelheden en een zeer uitgebreid assortiment van verschillende verzorgingsproducten ontvangen waaronder douchegels, deodoranten, shampoos, parfums, babydoekjes, gezichtscrèmes, tandpasta, tandenborstels, borstels...
We kregen zoveel dat we niet alleen de Winteropvang kunnen bevoorraden, maar ook onze verschillende residentiële werkingen waar verschillende doelgroepen gebruik kunnen maken van kwalitatieve verzorgingsartikelen. Dit betekent concreet dat we iets extra kunnen aanbieden aan onze inloopcentra, maar ook de werkingen zoals het Vluchthuis en VOC waar dames en kinderen verblijven, de jongerenwerking Halte en het crisisopvangcentrum. Het doet deugd om dergelijke solidariteit te zien. Vele hartelijke groeten en dank hiervoor!

Karel, logistiek verantwoordelijke

De hygiënekits vallen ook dit jaar weer erg in de smaak. Ik neem ze soms mee als ik op ronde ga, de gasten vragen er naar. Het is een handig instrument om toegang te krijgen tot sommigen, iets concreet en tastbaar dat je kan aanbieden. Het maakt het makkelijker om op plaatsen te komen waar je meestal niet heel erg welkom bent (kraakpand/garagebox) en om contact te leggen. Het is een goede manier om een delicaat thema (hygiëne) bespreekbaar te maken. 

Simon, straathoekwerker
 

Graag meer informatie? Contacteer het BAF-secretariaat.

Bel naar 016 23 88 19 of mail naar info@baf.be

Elke werkdag van 9.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 17.00 uur.