Ken jij onze Raad van Bestuur al?

ANnnVDC
06 juni 2019
Wie is wie bij BAF? Wie zet mee de strategische lijnen uit? Maak kennis met onze leden van de raad van bestuur.

Wie zijn de leden van de raad van bestuur van BAF? Waarom kozen zij voor dit mandaat? Welke rol nemen ze op? Apotheker Ann Van de Casteele, ondervoorzitter van de raad van bestuur, licht toe wat voor haar de meerwaarde is. 

BAF: Dag Ann. Kan je om te beginnen wat meer vertellen over jezelf en jouw rol in het algemene zorglandschap?

Ann Van de Casteele: "Vanuit een sterk engagement ben ik niet alleen actief in de officina apotheek, maar ben ik ook in mijn gemeente bezig met alles wat met welzijn en zorg te maken heeft; zowel als voorzitter van de Gemeenteraad maar meer specifiek nog als voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn."

BAF: Waarom besloot je om actief deel uit te maken van de Raad van Bestuur van BAF?

Ann Van de Casteele: "Mijn kennis en dagdagelijkse ervaring in de apotheek kan ik op die wijze via de beroepsvereniging ten dienste stellen voor alle collegae-apothekers, waardoor zij overal aanwezig zijn en permanent betrokken worden in het uitzetten van de krijtlijnen van de zorg voor éénieder. Daar doe ik het voor!"

Daarnaast werk ik als zorgambassadeur aan een versterking van de samenwerking tussen alle zorgverleners in de eerste lijn. We moeten meewerken aan de “Zorg van morgen” om het welzijn van onze burgers te blijven verzekeren. Hierin speelt de apotheker een cruciale rol. Ik vind het een eer om via BAF die boodschap overal te verspreiden.

BAF: Waarom zou je iemand aanraden om lid te worden van de Raad van Bestuur?

Ann Van de Casteele: "Je werkt er samen met alle collega’s constructief en positief  mee aan de toekomst van ons beroep, zowel sociaal als economisch. We zijn immers niet alleen zorgverleners maar ook zorgondernemers en aan een failliete apotheker heeft geen enkele patiënt een boodschap!"

Raad van bestuur

De raad van bestuur van BAF is samengesteld uit maximaal 12 leden. Deze worden verkozen op de Algemeen Statutaire Vergadering in februari voor een mandaat van 4 jaar. Om de 2 jaar is de helft van het aantal leden opnieuw verkiesbaar. De raad van bestuur komt 12 keer per jaar samen en zet de strategische lijnen van BAF uit.

Het dagelijks bestuur bestaat uit de voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester en volgt de operationele werking op.

Interesse?

Ben je na het lezen van Ann haar verhaal ook geïnteresseerd om deel uit te maken van de raad van bestuur van BAF? Neem dan contact op met onze voorzitter Hilde Deneyer (hilde.deneyer@baf.be). Ze staat je graag te woord. 
 

Graag meer informatie? Contacteer het BAF-secretariaat.

Bel naar 016 23 88 19 of mail naar info@baf.be

Elke werkdag van 9.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 17.00 uur.