Ken jij onze Raad van Bestuur al?

Marie
19 november 2019
Wie is wie bij BAF? Wie zet mee de strategische lijnen uit? Maak kennis met onze leden van de raad van bestuur.

Wie zijn de leden van de raad van bestuur van BAF? Waarom kozen zij voor dit mandaat? Welke rol nemen ze op? Marie Van de Putte (PharmD, PhD) treedt op als consulent van de raad van bestuur van BAF. Zij licht toe wat dit voor haar inhoudt.

BAF: Dag Marie. Kan je kort wat meer vertellen over jezelf en jouw band met BAF? 

Marie: "10 jaar geleden startte ik bij BAF als projectcoördinator beroepsontwikkeling. Ik heb veel zien veranderen in dat decennium. Na mijn eerste maand op BAF begreep ik dat de rol van de apotheker in een multidisciplinair kader moest evolueren. Ik zocht contact met verschillende eerstelijnsorganen en commissies binnen de ziekenhuizen om de samenwerking te versterken en de apotheker te vertegenwoordigen."

BAF: Hoe ben je als consulent bij de raad van bestuur beland?

Marie: "Vandaag is de deelname aan multidisciplinaire overlegorganen belangrijker dan ooit. Wat ik daar hoor en zie, neem ik mee naar de raad van bestuur van BAF. Dat verklaart meteen ook mijn engagement. De zorg van de toekomst moet een soort ecosysteem worden. Als wij, apothekers, hier volwaardig deel van willen uitmaken, is het belangrijk om onze strategische keuzes en beslissingen goed te aligneren met andere zorgverleners." 

BAF:Wat is jouw rol binnen de raad van bestuur van BAF? 

Marie: "In de RVB van BAF neem ik eerder een adviserende rol in. Ik denk mee na over strategische vraagstukken door ze steeds in het licht te houden van een sterk evoluerend zorgsysteem. Dat is mijn toegevoegde waarde, mijn motivatie en tegelijk ook mijn passie!"

Raad van bestuur

De raad van bestuur van BAF is samengesteld uit maximaal 12 leden. Deze worden verkozen op de Algemeen Statutaire Vergadering in februari voor een mandaat van 4 jaar. Om de 2 jaar is de helft van het aantal leden opnieuw verkiesbaar. De raad van bestuur komt 12 keer per jaar samen en zet de strategische lijnen van BAF uit.

Het dagelijks bestuur bestaat uit de voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester en volgt de operationele werking op.

Interesse?

Ben je na het lezen van Marie haar verhaal ook geïnteresseerd om deel uit te maken van de raad van bestuur van BAF? Neem dan contact op met onze voorzitter Hilde Deneyer (hilde.deneyer@baf.be). Ze staat je graag te woord. 

Graag meer informatie? Contacteer het BAF-secretariaat.

Bel naar 016 23 88 19 of mail naar info@baf.be

Elke werkdag van 9.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 17.00 uur.