Leer meer over hyperlipidemie en de aanpak in de apotheek

hyperlipidemie
14 maart 2023
Een hoge cholesterolwaarde is geen ziekte op zich en geeft zelf geen klachten. Verhoogde cholesterol in je lichaam kan wel je bloedvaten vernauwen. Daardoor is het risico op hart- en vaatziekten verhoogd. Een goede aanpak in de apotheek is daarom essentieel!

Op donderdag 20 april organiseren we een opleidingsavond die bestaat uit twee onderdelen.

De opleidingsavond bestaat uit 2 onderdelen. We starten met een uurtje theorie waarin Karolien Walgraeve (ziekenhuis-apotheker UZ Leuven en lesgever aan KUL) het zal hebben over cardiovasculaire preventie, risicofactoren, pathofysiologie, labowaarden en een overzicht van de belangrijkste moleculen die gebruikt worden bij hyperlipidemie. Richtlijnen over de behandeling van hyperlipidemie bij ouderen en positionering van geneesmiddelen komen aan bod. Daarnaast worden ook frequente nevenwerkingen, de nieuwste therapie en terugbetaling van geneesmiddelen besproken.

Tijdens het tweede deel van de avond zal Jolien Lewyllie (voedingsdeskundige, sportdiëtiste en lesgever UCLL) voedingsadviezen bespreken. Ze gaat dieper in op de wetenschappelijke en evidence-based bronnen die je zowel in de apotheek zelf als voor de patiënt kan gebruiken. Naast voedingsadviezen zullen ook cholesterolverlagende voedingssupplementen en de nieuwste richtlijnen hierrond aan bod komen. Na dit deel van de les heb je voldoende handvaten om het gesprek rond gezonde voeding aan te knopen in de apotheek.

Praktisch

  • Leden van BAF, KLAV, KAVA en KOVAG betalen €35 (excl. BTW). Niet-leden betalen €70 (excl. BTW).
  • De opleiding gaat door bij BAF, Leopold I straat 24, 3000 Leuven om 20u.

Download de uitnodiging

Schrijf je nu in

 

cholesterol

 

  • Altijd op de hoogte van de actualiteit
  • Een breed vormings- en activiteitenaanbod
  • Voordelige ophalingen en groepsaankopen
  • Gratis een zoekertje op onze website
  • Advies bij overplaatsing en fusie
  • Advies op maat van je apotheek

   Maak je lid