Meet the team: innovatie en geïntegreerde zorg

innovatie
17 mei 2022
Bij BAF hebben we een klein, maar krachtig team en samen gaan we voor één doel: het optimaal ondersteunen van onze leden.
Vandaag stellen we onze manager innovatie en geïntegreerde zorg voor!

Marie Van de Putte

"Volg je passie en just do it!"

Marie is manager innovatie en geïntegreerde zorg.

marie vdp

Enkele korte weetjes over Marie:

 • Marie is 42 jaar en werkt al 14 jaar bij BAF.
 • Na de werkuren houdt Marie er van om sportief bezig te zijn, zoals hardlopen en dansen, maar speelt ze ook piano en gaat ze graag op reis met haar man en 3 zonen.
 • Ze krijgt bakken energie van teamwerk en vindt het geweldig om samen met gelijkgestemde mensen ervoor te gaan! Dat kan zowel een privé project zijn of werkgerelateerd. 
 • Je hebt er vermoedelijk nog niet vaak van gehoord, maar Marie is dol op Transsylvanië. Ze verloor er haar hart en wil er zo snel mogelijk weer naartoe.
 • Liefde gaat door de maag: Marie is verzot op scampi's met frietjes.

Wat is jouw rol binnen BAF? Zijn er specifieke thema’s of onderdelen die je opneemt?

Ik werk deeltijds als manager innovatie en geïntegreerde zorg voor BAF, daarnaast ben ik bestuurder van het VAN-netwerk en deeltijds coördinator van Zorgzaam Leuven

Er komen heel wat uitdagingen af op de apotheker. Veranderingen in de eerstelijnszorg en nieuwe zorgdiensten, zoals vaccinatie in de apotheek, GGG’s, medicatie review, … In mijn job bij BAF is het mijn taak om binnen het domein innovatie en geïntegreerde zorg, de rol van de apotheker duurzaam te verankeren in een veranderende eerstelijnsgezondheidszorg. Via innovatieve projecten en een visie op de toekomst, trachten we de apotheker een sterke plaats te geven in de eerstelijn.

In mijn andere deeltijdse job ben ik coördinator van Zorgzaam Leuven. Dat is een proefproject met als doel om geïntegreerde zorg te realiseren in regio Leuven.


Waar hou je je dagelijks mee bezig?

Via beroepsondersteuning en innovatieve projecten trachten we de apothekers in BAF-regio zo goed mogelijk te ondersteunen in hun veranderende rol. Verder draag ik via het VAN-netwerk en APB, bij aan initiatieven rond beroeps- en beleidsontwikkeling. Ik ben ook bestuurder van VAN om te zorgen dat BAF en VAN goed gealigneerd samenwerken aan de toekomst van de apotheker.

Vanuit mijn job in Zorgzaam Leuven werk ik aan vernieuwende projecten voor huisapothekers. Dankzij mijn duojob (BAF-Zorgzaam Leuven) kan ik samen met mijn BAF-collega's makkelijk kruisbestuiving realiseren met andere regio’s in Vlaams-Brabant. Het ADEM-project en het medicatie reconciliatie project zijn daar 2 mooie voorbeelden van.


Waarom werk je graag bij BAF? 

Ik apprecieer vooral het zelfsturend team van enthousiaste mensen die allemaal één doel hebben ‘apothekers in regio BAF zo goed mogelijk ondersteunen’. Via BAF werk ik samen met een breed netwerk van apothekers, zorgpartners, beleidsmedewerkers, projectcoördinatoren, patiëntenverenigingen, … Dat is boeiend in tijden van een veranderend zorglandschap omdat je voortdurend wordt uitgedaagd om het volledige plaatje te bekijken.

 • Altijd op de hoogte van de actualiteit
 • Een breed vormings- en activiteitenaanbod
 • Voordelige ophalingen en groepsaankopen
 • Gratis een zoekertje op onze website
 • Advies bij overplaatsing en fusie
 • Advies op maat van je apotheek

   Maak je lid