Mondmasker dragen verplicht: impact op de apotheek

mondmaskerverplicht
13 juli 2020
Het dragen van een mondmasker is vanaf zaterdag 11 juli effectief verplicht voor ieder personeelslid in de apotheek. Welke impact heeft dat op jouw apotheek?

Op advies van de GEES en in navolging van de aanbevelingen van de Hoge Gezondheidsraad, heeft de overheid beslist om de verplichting tot het dragen van een mondmasker uit te breiden. 

Het dragen van een mondmasker was al verplicht in een beperkt aantal situaties, zoals op het openbaar vervoer of bij het uitoefenen van een contactberoep. Dit Ministerieel Besluit zal nu worden uitgebreid, en vanaf zaterdag 11 juli zal het dragen van een mondmasker ook verplicht zijn

> in winkels en winkelcentra

in bioscopen, theater, concert- en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen, musea en bibliotheken

en dit voor alle personen vanaf 12 jaar

"Mensen die de verplichting tot het dragen van een mondmasker in de beschreven omstandigheden niet respecteren, riskeren een strafrechtelijke sanctie zoals voorzien in het Ministerieel Besluit. Het Ministerieel Besluit zal ook de mogelijke sluiting voorzien van zaken die de regels herhaaldelijk overtreden," preciseert het persbericht van Sophie Wilmès.

 

Gevolgen voor de apotheek

Apotheken worden niet expliciet vernoemd in deze nieuwe lijst van de overheid. Desondanks stelt APB dat een uitzondering voor onze sector niet te rechtvaardigen is en onbegrijpelijk zou zijn voor de bevolking. Bijgevolg zal de nieuwe verplichting ook een directe impact hebben op het apotheek(team). 

Het dragen van een mondmasker is dus vanaf zaterdag 11 juli verplicht in de apotheek, zowel voor patiënten als voor het apotheekteam

(bron: APB)

>> Om jouw patiënten attent te maken op te maken, kan je gebruikmaken van onderstaande affiche die je kan ophangen in de apotheek. Je kan de affiche downloaden door hier te klikken.

mondmasker verplicht

Word vandaag nog lid van BAF en geniet van onze voordelen

  • Altijd op de hoogte van de actualiteit
  • Een breed vormings- en activiteitenaanbod
  • Voordelige ophalingen en groepsaankopen
  • Gratis een zoekertje op onze website
  • Advies bij overplaatsing en fusie
  • Advies op maat van je apotheek

   Maak je lid