Nieuw buurtteam in de startblokken

Nieuw buurtteam in de startblokken
12 december 2022
In regio Bierbeek, ELZ Leuven-Zuid, is er een nieuw buurtteam in de maak. Apr. Annelies Drappier is trekker van deze opstart samen met verpleegkundige Claudia Van Passel.

NIEUW BUURTTEAM IN DE STARTBLOKKEN

 
"Omdat samenwerken een grote meerwaarde is".
 
In regio Bierbeek, ELZ Leuven-Zuid, is er een nieuw buurtteam in de maak. Apr. Annelies Drappier is trekker van deze opstart samen met verpleegkundige Claudia Van Passel.
 
Annelies Drappier
Apr. Annelies Drappier 
Apr. Annelies Drappier licht haar engagement toe: 'De beste zorg voor onze patiënten te bekomen en een echte impact hebben op een patiënt zijn gezondheid. In de apotheek zijn we vaak beperkt in kennis wat er allemaal leeft bij een patiënt. Door als buurtteam samen te werken en elk zijn/haar expertise laat meespelen, gaan alle zorgverstrekkers weten welke moeilijkheden er zijn en kunnen inspelen op de noden van de patiënt.'
 
'Alle zorgverstrekkers samenbrengen met hetzelfde doel en samen werken aan de noden van onze patiënten. Ik geloof dat samen projecten op poten zetten, zoals ook infoavonden, we lokaal een mooi signaal geven aan de burgers dat we er voor hen zijn en hen willen helpen waar we kunnen. De samenhorigheid vind ik heel belangrijk en niet direct het winstbejag of zoveel mogelijk patiënten voor zichzelf', vult Annelies aan over de meerwaarde van een buurtteam.
 
Op de vraag waarom zorgverleners in Bierbeek zich best aansluiten bij het buurtteam, is Annelies overtuigd enthousiast: 'Omdat samenwerken een grote meerwaarde is voor zowel de zorgverstrekker als de patiënt. De patiënt krijgt de beste opvolging dat hij/zij maar kan krijgen en de zorgverstrekker staat er niet meer alleen voor. De zorgverstrekker kan zich dan ook focussen op wat zijn taak is en met een gerust hart voor andere behandelingen doorsturen naar een zorgverlener die gekend is door in het buurtteam samen te werken'.
 
 
 
  • Altijd op de hoogte van de actualiteit
  • Een breed vormings- en activiteitenaanbod
  • Voordelige ophalingen en groepsaankopen
  • Gratis een zoekertje op onze website
  • Advies bij overplaatsing en fusie
  • Advies op maat van je apotheek

   Maak je lid