Samen Sterk tegen COVID

samensterktegencovid
12 januari 2021
Wil je meer weten over de komende vaccinatiecentra? Ben je benieuwd wat de taak farmaceutisch expert inhoudt en/of wil je graag farmaceutisch expert in een vaccinatiecentrum worden? Schrijf je dan in voor de middagsessie in jouw ELZ!

Zoals je waarschijnlijk al vernam in de pers, zullen er in Vlaanderen 120 vaccinatiecentra worden opgericht.

Momenteel legt de Zorgraad in elke eerstelijnszone de locaties vast en richt ze de vaccinatiecentra in om vanaf half februari te kunnen starten met de vaccinatie van 65-plussers en risicopatiënten.

De apothekers-beroepsverenigingen hebben ervoor gezorgd dat de rol van de apotheker bij de vaccinatie duidelijk op de kaart gezet wordt. Binnen elk vaccinatiecentrum zal een deeltijdse farmaceutisch expert aangesteld worden.
Deze farmaceutisch expert is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de vaccins vanaf ontvangst tem de toediening. Tevens zal hij/zij de bereiding van de vaccins superviseren en hierin helpen indien nodig.

Elke apotheker (dus ook apotheker-vervangers of recent gepensioneerde apothekers) kan zich kandidaat stellen voor deze functie. Een aanstelling van de farmaceutisch expert zal door de kring (zijnde de apothekers in de ELZ) gebeuren.
 

Om jou zo goed mogelijk te informeren en te betrekken, worden volgende infomomenten georganiseerd:

 

Ook werken we momenteel aan ondersteunend materiaal om je patiënten te begeleiden. Van zodra er nieuwe informatie gedeeld kan worden, zullen we nog extra Samen Sterk middagen organiseren.

 

 

Word vandaag nog lid van BAF en geniet van onze voordelen

  • Altijd op de hoogte van de actualiteit
  • Een breed vormings- en activiteitenaanbod
  • Voordelige ophalingen en groepsaankopen
  • Gratis een zoekertje op onze website
  • Advies bij overplaatsing en fusie
  • Advies op maat van je apotheek

   Maak je lid