Vaccineren van apothekers

covid19vaccin
07 januari 2021
Ontdek wanneer de vaccinatie van apothekers gepland staat in de vaccinatiestrategie!

Gisteren was de officiële start van fase 1a van de vaccinatiestrategie. Er werd een meer gedetailleerd schema opgemaakt voor deze fase, met verschillende onderverdelingen om een beter beeld te krijgen wie op welk moment gevaccineerd kan worden. Hieruit blijkt dat apothekers en andere eerstelijnszorgverleners gevaccineerd zullen worden in fase 1a9. Deze deelfase zou normaal gezien in februari beginnen.

In het kader van jouw vaccinatie en die van jouw team moet BAF het personeel in de apotheek in kaart brengen. Hiervoor zal er volgende week een bevraging uitgestuurd worden. Hou je mailbox dus zeker goed in de gaten! 

In onderstaand faseplan wordt er toegelicht in welke maand de vaccinatie doorgaat, welke vaccins er op dat moment beschikbaar zullen zijn én waar de vaccinaties zullen plaatsvinden.
faseplan

Apothekers zullen in de 120 op te richten vaccinatiecentra ingezet worden als farmaceutisch expert. Deze functie is te vergelijken met de taak die de ziekenhuisapothekers momenteel opnemen in woonzorgcentra.

Wil je meer informatie over de COVID19-vaccinatie? Bekijk zeker de website www.laatjevaccineren.be/covid-19.

Word vandaag nog lid van BAF en geniet van onze voordelen

  • Altijd op de hoogte van de actualiteit
  • Een breed vormings- en activiteitenaanbod
  • Voordelige ophalingen en groepsaankopen
  • Gratis een zoekertje op onze website
  • Advies bij overplaatsing en fusie
  • Advies op maat van je apotheek

   Maak je lid