Samen Sterker door samenwerken

groepsfoto SamenSterk
08 juni 2020
Een geslaagde eerste digitale Samen Sterk avond!

Met een kleine 100 inschrijvingen, mogen we gerust zeggen dat onze eerste digitale Samen Sterk avond een succes was!

Dankzij het thuisleveringsproject zien we steeds meer apothekers effectief samenwerken. Dit impliceert echter dat er onderling afspraken moeten gemaakt worden die ervoor zorgen dat een samenwerking goed verloopt. Apotheker Christel Monnissen deelde een getuigenis over het thuisleveringsproject in Leuven, waarna 'Huisapotheker 2019' Ilse Smets de voordelen schetste van samenwerking in de eerstelijn op vlak van valpreventie. Tot slot gaf advocaat en specialist vennootschapsrecht Bert Bekaert van Everest Advocaten meer toelichting over de juridische kant van samenwerken.
 

Wil je de webinar graag (her)bekijken?


Ben je benieuwd naar de resultaten van onze polls?

infographic

Meer dan de helft (67%) van de deelnemers reageert bij de vraag 'waarom je zou samenwerken?' dat samenwerken de toekomst is van de zorg; om zo betere service aan te bieden. Een betere work-life balance wordt vervolgens door 13% gezien als een belangrijke reden om samen te werken. 

De meerderheid werkt al samen met andere apothekers. Vervolgens zou een kwart van de deelnemers wel willen samenwerken, maar  weten ze niet met wie ze dit kunnen doen. 9% is stappen aan het zetten voor zulke samenwerking.

Iedereen gelooft sterk in multidisciplinaire samenwerkingen, maar meer dan de helft van de deelnemers weet niet hoe ze andere zorgverleners kunnen benaderen. Bijna een kwart werkt al multidisciplinair. De overige deelnemers gelooft er in, maar vindt er (voorlopig) geen tijd voor (13%).

17% ziet het helemaal zitten om een gelijkaardig initiatief zoals het project valpreventie van apotheker Ilse Smets op te zetten. Daarnaast wil 48% van de deelnemers graag gecontacteerd worden voor meer informatie over dit project. 

Wanneer het gaat over de vormen van samenwerken, kiest de meerderheid voor een maatschap (48%), 22% kiest voor een coöperatieve vennootschap, 11% voor een gesloten vennootschap en 4% voor een VZW.
15% wilt liever niet in een juridische samenwerkingsvorm samenwerken.

Tot slot wil de meerderheid (56%) betrokken worden bij samenwerkingsprojecten in de eerste lijn.

 

>> Download het programma

  • Altijd op de hoogte van de actualiteit
  • Een breed vormings- en activiteitenaanbod
  • Voordelige ophalingen en groepsaankopen
  • Gratis een zoekertje op onze website
  • Advies bij overplaatsing en fusie
  • Advies op maat van je apotheek

   Maak je lid