Thuisleveringsproject

thuislevering
Farmaceutische zorg
Geraakt een patiënt door ziekte niet bij zijn huisapotheker? Kan hij zich niet verplaatsen en wil of kan hij aan niemand hulp vragen? Met dit project wil BAF de huisapothekers ondersteunen om patiënten een extra service aan te bieden.

De coronapandemie zorgt momenteel voor speciale maatregelen en vraagt verhoogde inspanningen van de gehele gezondheidszorgsector, ook van het apothekerskorps. Daarom zijn we samen met APB (Algemeen Pharmaceutische Bond) sneller van start gegaan met ons innovatief thuisleveringsproject om zorgproducten én geneesmiddelen tot bij de patiënten thuis te brengen. Zo verlengen we de toog van de apotheker tot bij de patiënten thuis.

Dankzij een stevige onderlinge samenwerking kunnen apothekers thuislevering uitbouwen als een nieuwe dienst. De thuislevering wordt georganiseerd door groepjes huisapothekers uit eenzelfde regio, die eventueel om de beurt, de leveringen op zich nemen voor de ganse groep. Zo willen ze zo veel mogelijk patiënten helpen met een minimale inspanning. De thuislevering gebeurt dus door wetenschappelijk geschoolde zorgverleners, niet door een koerierdienst. Zo blijven kwaliteit en farmaceutische zorg onverminderd gewaarborgd. De optimale route voor de belevering zal berekend worden door het professioneel platform dat reeds jaren in gebruik is bij onze buren in de Nederlandse apotheken, waar thuislevering een standaard dienstverlening is.
Het project wordt na de coronacrisis zonder twijfel op nationaal niveau verdergezet. Daarom zal BAF apothekers die in een lokale groep willen starten blijvend ondersteunen.

Sta je reeds in contact met je collega’s, hebben jullie als groepje interesse om te starten, of zie je het zitten om lokaal een groep te vormen, stuur ons dan zeker een mailtje. Wel geïnteresseerd, maar heb je geen weet van collega's die dit met jou samen willen aanpakken? Stuur ons ook dan een mailtje! Wij gaan op zoek naar apothekers uit jouw buurt en brengen jullie waar mogelijk samen.


Het project team:
Marijke De Meuleneire - Project Manager
Birgit van de Wijer - Operationele support


 

Gezocht: (laatstejaars) studentenvrijwilligers farmaceutische zorg of geneesmiddelenontwikkeling

📣 Ben jij (laatstejaars) student farmaceutische zorg of geneesmiddelenontwikkeling? Stel je vandaag nog kandidaat als studentvrijwilliger voor ons thuisleveringsproject!
Interesse? Stuur een mailtje naar thuislevering@baf.be

oproep studenten

Maak thuislevering mee bekend!

Ontdek hier de affiche en flyers over thuislevering. Je kan ze downloaden en vervolgens afdrukken.

Hang de affiche in je apotheek, maak er een foto van en bezorg die aan ons! 

 

Benieuwd naar de laatste stand van zaken?

Wil je weten welke groepen er reeds gestart zijn en welke apotheken deelnemen aan het project? Lees dan hier verder!

 

Hoe kan je medicatie op een verantwoorde manier thuis leveren?

Lees de APB richtlijn omtrent dit thema.