Ga voor een slim evenwicht tussen uw professioneel en privévermogen

Ga voor een slim evenwicht tussen uw professioneel en privévermogen
22 december 2023
Als beoefenaar van een vrij beroep vermijdt u half werk. Voluit gaan zonder het totaalplaatje uit het oog te verliezen, dat is de spirit. Ook wat uw professioneel en privévermogen betreft. Een slim evenwicht tussen beide, daar gaat het om.

Ga voor de optimale verhouding!

Een vennootschap opgericht als beoefenaar van een vrij beroep? Dan weet u ongetwijfeld dat de vennootschap fiscaalvriendelijk belast wordt en aldus stevig kan helpen om uw privévermogen een flinke duw in de rug te geven. Uw totaalinkomen speelt alvast een hoofdrol in dit verhaal. Maar wat houdt dat totaalinkomen precies in? En waarom is de optimale verhouding tussen de verschillende uitkeringsopties binnen dat pakket zo belangrijk? Vaak zit het grote verschil in een klein hoekje. Laat u net daarom begeleiden door de experten bij Bank Van Breda. Zij weten als geen ander hoe u fiscaalvriendelijk geld vanuit uw vennootschap naar uw privé kan overhevelen.

 

Wat is het totaalinkomen?

Logisch dat u bij totaalinkomen in eerste instantie aan uw loon of salaris denkt. Maar dit pakket bevat nog veel meer. Het gaat om het totale inkomen dat u nodig hebt om vandaag comfortabel te genieten zonder morgen uit het oog te verliezen. Zo maken ook uw IPT en uw winstuitkering (dividend en liquidatiereserves) deel uit van dit pakket.

Dat inkomen start uiteraard vanuit uw harde werk binnen de vennootschap. Wilt u nog meer inkomsten uit uw vennootschap ontvangen? Dan ligt het als het ware voor de hand dat u uw loon of salaris verhoogt. En toch zit ook hier een addertje onder gras. Want hoe hoger uw loon, hoe hoger uw personenbelasting (tot 60%).

Vandaar het belang om de samenstelling van uw totaalinkomen op tijd en stond te optimaliseren, zodat overtollige middelen binnen de vennootschap fiscaalvriendelijk kunnen overgeheveld worden naar uw privé. Dat is de essentie van het totaalinkomen. De optimale balans, daar gaat het om!

 

Hoe geld halen uit uw vennootschap?

Om privé te genieten van dat harde werk binnen uw vennootschap, kunt u de overtollige middelen voordelig uit uw vennootschap halen dankzij een optimalisatie van uw salarispakket. 

Het salarispakket bestaat uit:

  • Uw bezoldiging 

Uw salaris en de voordelen van alle aard die u zichzelf elke maand uitkeert om te voorzien in uw dagelijkse behoeften.

  • Uw Individuele Pensioentoezegging (IPT) 

Uw vennootschap stort premies in deze fiscaalvriendelijke belegging om een interessant aanvullend pensioenkapitaal op te bouwen.

  • Uw winstuitkering 

U kunt de winst uit uw vennootschap halen door ze uit te keren in de vorm van courante dividenden of liquidatiereserves.

 

Meer weten? Neem contact op via www.bankvanbreda.be