Meet the team: team tarifering

Meet the team: team tarifering
15 juli 2021
Bij BAF hebben we een klein, maar krachtig team en samen gaan we voor één doel: het optimaal ondersteunen van onze leden.
Vandaag stellen we het team tarifering aan je voor!

Meet the team: team tarifering

Ons team tarifering bestaat uit vier gemotiveerde dames, namelijk Ann Geuens, An Van de Vijver, Joke Daniels en Petra Timmermans.

De tariferingsdienst staat in voor de facturatie aan de verzekeringsinstellingen van de voorschriften afgeleverd in het kader van de derdebetalersregeling.

Je kan bij hen ook terecht voor het beantwoorden van jouw vragen rond terugbetaling, attesten, magistrale bereidingen, bandagisterie, wetenschappelijke problemen, … 

 

Ann Geuens

"Work hard, play hard"

Ann is manager tarifering en helpdesk. 

Enkele korte weetjes over Ann:

  • Haar leeftijd is 52 jaar.

  • Ze is de 'ancien' van het hele team, want ze werkt al 23 jaar bij BAF.

  • Na de werkuren houdt ze zich graag sportief bezig zoals wandelen, badminton, yoga en fietsen. Ook spreekt ze graag af met vrienden en gaat ze af en toe naar een concert.

  • Ann krijgt energie... wanneer ze iemand kan verder helpencultuur kan opsnuiven,  kan reizen en steden kan ontdekken en wanneer ze activiteiten heeft met vrienden.

  • Liefde gaat door de maag: Ann eet heel graag veel groenten en sushi.

Ann Geuens

Wat is jouw rol binnen het team tarifering? Zijn er specifieke thema’s of onderdelen binnen de dienst tarifering die je opneemt?

Ik ben verantwoordelijk voor de tariferingsdienst en coördineer de gehele werking ervan. Samen met het hele team zorgen wij ervoor dat de voorschriften van de apotheken correct getarifeerd worden en gefactureerd aan de verzekeringsinstellingen zodat wij de apotheken hun vergoeding tijdig kunnen uitbetalen.
 

Waar hou je je dagelijks mee bezig?

Ik hou me dagelijks bezig met het opvolgen van de reglementering i.v.m. terugbetaling die continu verandert, deelnemen aan de reviewboard om ons tariferingsprogramma up to date te houden, redactie van de tariferingsberichtenopvolgen van de betalingen, projecten voor het verder professionaliseren van de tariferingsdienst zoals de GDPR, Doccle en statistieken. Ook ondersteun ik mee de helpdesk voor onze leden, werk ik mee aan de tarifering van de voorschriften in het begin van de maand, hou ik me bezig met projecten van BAF en neem ik deel aan de meetings met ons managementteam.
 

Waarom werk je graag bij BAF? 

Omwille van de fijne collega’s! Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik dichtbij huis kan werken in een gezellige stad, gevarieerd werk heb waarbij verschillende aspecten van de apotheek aan bod komen, dat ik zowel administratieve taken heb, en toch ook nog veel contact heb met onze klanten en leden.

An Van de Vijver

"But first... coffee"

An is medewerker tarifering en helpdesk. 

An Van de Vijver

Enkele korte weetjes over An:

  • An is 42 jaar en werkt al 12 jaar bij BAF (met wat onderbrekingen o.w.v. haar kinderen)

  • Ook deze An is na de werkuren graag sportief bezig, zoals tennis, lopen en skiën.  Daarnaast houdt ze van uitstapjes met het gezin, avondjes uit met vrienden, luie weekendochtenden met koffie en de krant (en een croissantje). Ze wil graag van de wereld een betere plek maken, o.a. voor kankerpatiënten via hun vzw TeamSuperWout

  • Ze krijgt energie van sporten, lekker eten, samenzijn, oplossingen voor problemen vinden én feestjes geven. 

  • Liefde gaat door de maag: je kan haar altijd overtuigen voor een dessertje of chocolade.

Wat is jouw rol binnen het team tarifering? Zijn er specifieke thema’s of onderdelen binnen de dienst tarifering die je opneemt?

Wanneer ik aanwezig ben (want ik werk halftijds), ben ik het eerste aanspreekpunt voor alle vragen die via e-mail binnenkomen en sta ik onze apothekers ook via de telefonische helpdesk te woord. Na al die jaren heb ik best al wat ervaring opgebouwd en weet ik de meeste informatie snel te vinden. Soms zijn er vragen waarop ik niet meteen kan antwoorden, daarvoor bel of mail ik de apotheker later dan terug.  
Ook hou ik me bezig met afrekeningsdragers. Vroeger zat dit verspreid onder verschillende collega’s, waardoor onterechte weigeringen opvolgen soms moeilijk was. Daarom heb ik voorgesteld om deze taak bij mij te bundelen, zodat ik alle telefonische en mail-contacten met mutualiteiten en apothekers beter kan documenteren om sneller tot aanvaarding van de weigeringen te komen.
 

Waar hou je je dagelijks mee bezig?

De eerste week van de maand werken we allemaal aan de tarifering van de voorschriften die opgehaald en doorgezonden werden door de apothekers. We hebben hier een deadline te halen, zodat we de apothekers tijdig kunnen uitbetalen. Daarna zorg ik voor de facturatie van de OCMW's van Schaarbeek en Sint-Jans-Molenbeek en verwerk ik de afrekeningsdragers van de mutualiteit.  Dit zijn de weigeringen die we terugkrijgen van de mutualiteit. Waar mogelijk probeer ik zoveel mogelijk recht te zetten, bv. door na te gaan wanneer een patiënt overleden is of welke verzekerbaarheidsgegevens aangepast moeten worden. Het afgelopen jaar zag ik vooral veel weigeringen owv ongeldige attesten: ik denk dat elke apotheker mij daarvoor al wel aan de lijn zal gehad hebben. Heel soms zijn er zaken niet op te lossen, bv. wanneer een patiënt niet verzekerd blijkt volgens MCN, dan moet het VS in mindering gebracht worden bij de apotheker. De apothekers zien de gevolgen hiervan op het FARMANET-rapport in hun tariferingsbundel die ze van de bodes ontvangen. Op het einde van de maand zorg ik ook voor deze bundel: alles wordt geprint, nagekeken en in enveloppen gestoken. Dit nog maar voor even, want binnen enkele maanden zullen we overschakelen op Doccle en zo komt er hopelijk weer wat tijd vrij voor andere dingen.

Waarom werk je graag bij BAF? 

Een fijn team met heel toffe collega’s, gevarieerd werk waar ik steeds bijleer en een kwartiertje fietsen van bij mij thuis. Ook de mogelijkheid om hier halftijds te kunnen en mogen werken, zorgt ervoor dat ik zo een goede werk/leven-balans kan behouden.

Joke Daniels

"Carpe diem!"

Joke is medewerker tarifering en helpdesk. 

Enkele korte weetjes over Joke:

  • Joke is geboren op 5 december 1968 (m.a.w. ze wordt eind dit jaar 55 jaar).

  • Ook Joke gaat al een tijdje mee in dit team. Ze werkt er ondertussen 11 jaar.

  • Na een drukke werkdag of tijdens haar verlof geniet Joke er van om te lezen, te puzzelenkruiswoordraadsels in te vullen, eens goed te gaan eten en om te reizen.

  • Ze krijgt energie van koffie en chocolade, maar ook van leuke babbeltjes met de collega’s.

  • Liefde gaat door de maag: je maakt Joke blij met pasta en frietjes (maar liefst niet samen).

Joke Daniëls

Wat is jouw rol binnen het team tarifering? Zijn er specifieke thema’s of onderdelen binnen de dienst tarifering die je opneemt?

Ik hou me vooral bezig met het thema bandagisterie. Toen ik net begon bij BAF, heb ik dit overgekregen van een collega. Ondertussen ben ik er zo mee vertrouwd en ben ik zo goed ingewerkt, dat het te ingewikkeld geworden is om een andere collega hiermee lastig te vallen. Vragen over dit thema komen automatisch dus bij mij terecht.
 

Waar hou je je dagelijks mee bezig?

Logischerwijze besteed ik dus wel wat tijd aan bandagisterie. Ook zorg ik voor de facturatie van de OCMW's van Jette, Brussel, Vorst en Antwerpen. Daarnaast ben ik bezig met hoofdstuk-IVbis en Belta-Tbnet. Net zoals de rest van het team besteed ik nog een groot deel van mijn tijd aan de helpdesk waar apothekers terechtkunnen voor allerlei vragen en hou ik met de eerste dagen van de maand bezig met de tarifering van de voorschriften.
 

Waarom werk je graag bij BAF? 

Toffe collega’s, geen weekendwerk meer (iets wat ik voordien 15 jaar deed in de apotheek), een redelijke afstand thuis – werk en afwisselend werk.

 

Petra Timmermans

"Een gezonde geest in een gezond lichaam!"

Petra is medewerker tarifering en helpdesk. 

Petra Timmermans

Enkele korte weetjes over Petra:

  • Haar geboortedatum is 6 september 1971. Bijna groot feest, want ze wordt 50 dit jaar! 

  • Petra is het 'groentje' van dit team, ze werkt er nu ongeveer 9 maanden.

  • In haar vrije tijd speelt ze piano, doet ze graag verschillende soorten sport (wandelen, spinning en skiën), kijkt ze eens een film of leest ze een goed boek.

  • Ze krijgt energie van het luisteren naar muziek, het maken van plezier en het heen en weer fietsen naar BAF (dagelijks 36 km).

  • Liefde gaat door de maag: Petra is zot op sushi, kaas- en chocoladefondue, lekkere snoepjes en ijsjes.

Wat is jouw rol binnen het team tarifering? Zijn er specifieke thema’s of onderdelen binnen de dienst tarifering die je opneemt?

In ons team ben ik de medewerker die zich vooral bezighoudt met het uitvoeren van steekproeven. Als TD zijn we wettelijk verplicht om naast de systematische controles ook via steekproeven de apotheken te controleren op correctheid van tariferen. Het softwarepakket haalt at random een aantal voorschriften uit het pak, waarvan wordt nagekeken of ze voldoen aan alle regels, bv. geldigheidsdatum, correcte vermeldingen op het voorschrift, afgeleverd wat werd voorgeschreven, ....
 

Waar hou je je dagelijks mee bezig?

Tijdens een werkdag werk ik aan de maandelijkse facturatie van de verzekeringsinstellingen en OCMW’s (meer bepaald Watermaal-Bosvoorde, Anderlecht, Evere, Tienen en Suikerraffinaderij Tienen). Ik hang vaak aan de telefoon, aangezien de telefonische helpdesk ook één van mijn taken is. Mijn kennis is nog niet zo groot als die van mijn collega's, vermits ik nog maar enkele maanden tot het team behoor. Gelukkig heb ik toffe collega’s die steeds bereid zijn om mij de knepen van het vak te leren! Zoals ik al aangaf, hou ik me daarnaast maandelijks bezig met het uitvoeren van steekproeven.
 

Waarom werk je graag bij BAF? 

Een leuke werksfeerafwisselend werkmooie werkuren en de kans krijgen om veel kennis op te doen.

Heb je nog vragen voor het team tarifering? Ben je misschien geïnteresseerd om je aan te sluiten als tariferende klant?

Lees op deze pagina nog eens alle informatie na en aarzel niet om met hen contact op te nemen via  016 23 88 19 of info@baf.be.

team tarifering