Geslaagde informele bijeenkomsten

Geslaagde informele bijeenkomsten

Het BAF portfolio bestaat uit verschillende focusdomeinen. Eén hiervan is Samen Sterk in netwerkoverleg. Dit omvat allerlei projecten om de verschillende netwerken te versterken en een project dat hieronder valt is dat van de kringwerking van apothekers. Een doel van dit project is om de apothekers na de lange Covid-periode terug fysiek samen te brengen. In elke eerstelijnszone wordt door BAF in eerste instantie een informele bijeenkomst georganiseerd samen met de zorgambassadeur.  

Vorige week dinsdag en donderdag waren respectievelijk ELZ ZOH en ELZ Amalo aan de beurt. Beide informele bijeenkomsten kenden een mooie opkomst en voor alle aanwezigen was het aangenaam om oude en nieuwe gezichten (terug) te zien na een toch wel lange en zeer intensieve COVID-19 periode.  

Na woordjes van o.a. BAF, de zorgambassadeur en de stafmedewerker en coördinator van ELZ AMALO Saskia Moens werd geklonken op het nieuwe jaar. Vervolgens konden de aanwezig verder napraten bij een heerlijk hapje en drankje. Vanuit BAF werden onder de aanwezigen ook een korte bevraging gehouden over welke thema’s ze graag aan zouden zien komen in een MFO. Dit is immers de volgende stap bij het project kringwerking. 

Simon Boonaert
Projectmanager beroepsondersteuning BAF
 



Beste apothekers,

Vorige week had ik het voorrecht om samen met de apothekers uit eerstelijnszone ELZOH een receptie bij te wonen. Als zorgambassadeur nodigde ik hen uit in samenwerking met BAF. Het was een gezellig en aangenaam samenzijn in Hoeve Goyens, een prachtig ingerichte zaal die ondanks de covid-situatie haar deuren recent opende in 2021.

In plaats van de gebruikelijke webinars, vergaderingen en MFO's was het fijn om in een ontspannen setting met collega's bij te babbelen met een hapje en drankje. Ik ben BAF dankbaar voor de mogelijkheid om dit evenement te faciliteren, aangezien ik als apotheker met een eigen zaak net als de anderen te maken heb met veeleisende dagelijkse werkzaamheden.

Het samenzijn bevorderde de professionele contacten en samenwerking onder apothekers, iets waar we in de toekomst nog meer aandacht aan moeten besteden. Het was de perfecte gelegenheid om bestaande vriendschappen te verstevigen en om collega's te ontmoeten die we maar zelden zagen uit verschillende delen van regio ELZOH. De apothekersgroep was divers, van jong tot oud, en bevatte zowel zelfstandigen als adjunct-apothekers en vervangers.

De verrassing van de avond was de aanwezigheid van professor Foulon, decaan van de faculteit Farmaceutische Wetenschappen. Ik kende haar van het werk in VC Landen. De medewerkers van BAF waren voor de meesten van ons nieuwe gezichten en dit was de perfecte gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

Heel even was er aandacht voor de projecten die de afgelopen maanden hadden plaatsgevonden.

We hebben een korte bevraging ingevuld waarmee de mensen van BAF verder aan de slag gaan. Mij viel op dat de apothekers meer multi-disciplinaire opleidingen en meetings wensten, dit vooral samen met de artsen, en dat vond ik zeer positief.

Laten we dan ook uitzien naar een geweldig apothekersjaar 2023!

Annemie Humblet
Ambassadeur ELZOH



Sfeerbeelden van de bijeenkomst in ELZOH

elzoh1

elzoh2

elzoh3

elzoh6

elzoh4

Sfeerbeelden van de bijeenkomst in ELZ AMALO

 

amalo1

amalo2

amalo5

amalo6

amalo3