Medisch Farmaceutisch Overleg

MFO
Zoek je meer informatie over het organiseren van een MFO? BAF helpt je hier graag mee.

Samen sterker in netwerkoverleg

Een MFO (medisch farmaceutisch overleg) wordt georganiseerd om de multidisciplinaire samenwerking tussen artsen en apothekers te stimuleren.

Het belangrijkste doel is het verbeteren van de zorg. Het MFO is de eerste opstap voor het uitbouwen van een lokaal multidisciplinair netwerk.

Een MFO is steeds maatwerk, elk pakket kan dan ook naar eigen wens verwerkt worden. Het is ook mogelijk om nieuwe onderwerpen aan te dragen, die eveneens op maat uitgewerkt kunnen worden.

Alle (extra) info over MFO’s kan je terugvinden op volgende website.  


Wat kan je van BAF verwachten?

Wil je dit zelf graag organiseren, maar zit je met twijfels over hoe dit aan te pakken?
BAF regelt - indien je dit wenst - alle praktische zaken op jouw vraag. We gaan o.a. op zoek naar een geschikte locatie, moderator en we maken de uitnodiging op die jij samen met de organiserende huisarts kan verspreiden.  

Ben je reeds bezig met de organisatie van een MFO? Laat het ons weten, dan kunnen wij jou helpen met de organisatie en de verspreiding hiervan.
Wij kunnen vervolgens de laatstejaarsstudenten Farmaceutische wetenschappen (richting farmaceutische zorg) hier ook van op de hoogte brengen, want zij moeten verplicht een MFO volgen in hun laatste jaar. 

Wil je meer info? Neem gerust contact op met Simon Boonaert, projectmanager beroepsondersteuning via simon.boonaert@baf.be (of via info@baf.be). 

Voor het meest actuele aanbod aan thema’s kan je steeds terecht op de website van het RIZIV. 

De reeds ingeplande MFO’s kunnen teruggevonden worden in onze agenda.