Groepsaankoop ophaling vertrouwelijke documenten

ophaling doc
10 mei 2023
Eén keer per jaar organiseert BAF een groepsinzamelactie voor de ophaling en vernietiging van vertrouwelijke documenten. We hebben dit jaar met Datavernietiging Michel een afspraak gemaakt om oude vertrouwelijke documenten op te halen en te vernietigen aan bijzondere voorwaarden.

Inschrijven voor deze actie kan tot uiterlijk 01/09/2023. Datavernietiging Michel maakt daarna de planning op en start met de ophaling van de vertrouwelijke documenten in november 2023. Deelnemers ontvangen een e-mail met de datum van ophaling.

Hoe kan je genieten van de voordeeltarieven?

Reserveer een ophaling van vertrouwelijk papier via de link onderaan deze pagina. De prijs per ophaling (ongeacht het volume papier) varieert naargelang je relatie met BAF.

Het aantal dozen is niet gelimiteerd, maar we vragen wel om een indicatie van het aantal m³ op te geven. TIP: 15 bananendozen of curverboxen is +/- 1 m³.

Prijs excl. BTW

Tariferende klant BAF: € 78
Lid BAF maar niet-tariferende klant: € 90
Geen lid: € 102

Procedure

1. Inschrijving

Inschrijven kan tot uiterlijk 1 september 2023 via de knop onderaan.

2. Voorbereiding

De te vernietigen documenten dienen verpakt te worden in stevige gesloten kartonnen dozen (bv. bananendozen, verhuisdozen, …).  Let wel op het gewicht van de dozen, zodat deze nog relatief gemakkelijk te dragen zijn. We vragen om de dozen hermetisch af te sluiten (vb. met tape).

Welke documenten komen in aanmerking:

Documenten ouder dan 10 jaar:

 • Voorschriften, registers & informatiedragers, bestelbons en leveringsbons veterinaire, documenten uitgestelde aflevering, verdovingsbons, protocollen in geval van uitgestelde magistrale bereidingen, jaarlijkse overzichten, dossiers voor farmaceutische zorg
 • Verplichte boeken (centraal dagboek, inventarisboek)
 • Bewijsstukken (bijv. facturen, kredietnota’s, bankuittreksels)

Deze documenten moeten 10 jaar bewaard worden. Na verloop van 30 jaar moeten deze documenten en gegevens worden vernietigd.

Documenten ouder dan 5 jaar:

 • Bestelbons en leveringsbons
 • Personeelsregister, individuele rekeningen, studentencontracten, RSZ-aangifte
 • Archieven van een vennootschap, jaarverslagen,

Documenten ouder dan 1 jaar:

 • Weegfiches
 • BEV's

TOEGELATEN AFVALSTROMEN: enkel droog materiaal; schrijfpapier, fotokopieerpapier, computerlistings, drukwerk, dossiers (zonder metalen of plastic ringen), kartonnen mappen (< 180 gr.), steekkaarten, reclame -drukwerk, tijdschriften, kranten.

NIET-TOEGELATEN AFVALSTROMEN: plastic en overheads, thermisch faxpapier, geplastificeerd papier, carbonpapier, kleefpapier, kalkpapier, vensteromslagen, keukenrol en papieren zakdoekjes, karton met foliebedekking, stickers, behangpapier en behangboeken, verpakking van levensmiddelen, vervuild papier (met solventen, olie,...)

3. Ophaling

De ophaling verloopt tussen 1 en 30 november 2023. Datavernietiging Michel stuurt iedere deelnemende apotheek per e-mail de geschatte dag van hun bezoek. Er wordt rekening gehouden met sluitingsdagen en verlofperiodes als deze vermeld werden op het inschrijvingsformulier.

Een chauffeur van Datavernietiging Michel komt de dozen ophalen op de vooraf afgesproken dag. De vertrouwelijke documenten dienen goed gestapeld te worden in gesloten kartonnen dozen op een goed bereikbare laadplaats (gelijkvloers).

4. Vernietiging

Datavernietiging Michel haalt de vertrouwelijke documenten op en versnippert ze onmiddelijk bij aankomst op hun site. De onleesbare snippers gaan naar de papierverwerkende industrie waar ze gerecycleerd worden en dienen als grondstof voor nieuw papier.

SCHRIJF JE IN VOOR DE GROEPSINZAMELACTIE

 

 • Altijd op de hoogte van de actualiteit
 • Een breed vormings- en activiteitenaanbod
 • Voordelige ophalingen en groepsaankopen
 • Gratis een zoekertje op onze website
 • Advies bij overplaatsing en fusie
 • Advies op maat van je apotheek

   Maak je lid