Groepsaankoop ophaling vertrouwelijke documenten

ophaling doc
06 september 2022
Eén keer per jaar organiseert BAF een groepsinzamelactie voor de ophaling en vernietiging van vertrouwelijke documenten. We hebben dit jaar met Veolia (ex. Suez) een afspraak gemaakt om oude vertrouwelijke documenten op te halen en te vernietigen aan bijzondere voorwaarden.

Inschrijven voor deze actie kan tot en met 12 oktober.

Inschrijven kan tot uiterlijk 12/10/2022. Veolia start met de ophaling van de vertrouwelijke documenten in de periode 1/11/2022 tot 30/11/2022. Veolia verwittigt de deelnemende apotheken per e-mail met de datum van ophaling (de e-mail zal verzonden worden door SECUREDATA).

Hoe kan je genieten van de voordeeltarieven?

Reserveer een ophaling van vertrouwelijke documenten via de link onderaan deze pagina. De prijs per ophaling (ongeacht het volume) varieert naargelang uw relatie met de beroepsvereniging.

Het aantal dozen is niet gelimiteerd, maar we vragen wel een indicatie van het aantal m³ op te geven. TIP: 15 bananendozen of curverboxen is +/- 1 m³.

Prijs excl. BTW

Tariferende klant € 67.30
Lid maar niet-tariferende klant € 77.65
Geen lid € 88

Procedure

1. Inschrijving

Inschrijven kan tot ten laatste 12/10/2022 via onderstaande knop:

SCHRIJF JE IN

 

2. Voorbereiding

De te vernietigen documenten dienen verpakt worden in stevige gesloten kartonnen dozen (bv. bananendozen, verhuisdozen, …).  Let wel op het gewicht van de dozen, zodat deze nog relatief gemakkelijk te dragen zijn. We vragen om de dozen hermetisch af te sluiten (bvb met tape).

Welke documenten komen in aanmerking:

Documenten ouder dan 10 jaar:

 • voorschriften, registers & informatiedragers, bestelbons en leveringsbons veterinaire, documenten uitgestelde aflevering, verdovingsbons, protocollen in geval van uitgestelde magistrale bereidingen, jaarlijkse overzichten, dossiers voor farmaceutische zorg
 • verplichte boeken (centraal dagboek, inventarisboek)
 • bewijsstukken (bijv. Facturen, kredietnota’s, bankuittreksels)

Deze documenten moeten 10 jaar bewaard worden. Na verloop van 30 jaren moeten deze documenten en gegevens worden vernietigd.

Documenten ouder dan 5 jaar:

 • bestelbons en leveringsbons
 • personeelsregister, individuele rekeningen, studentencontracten, RSZ-aangifte
 • archieven van een vennootschap, jaarverslagen,

Documenten ouder dan 1 jaar:

 • weegfiches
 • BEV's

TOEGELATEN AFVALSTROMEN: enkel droog materiaal; schrijfpapier, fotocopieerpapier, computerlistings, drukwerk, dossiers (zonder metalen of plastic ringen), kartonnen mappen (< 180 gr.), steekkaarten, reclame -drukwerk, tijdschriften, kranten.

NIET-TOEGELATEN AFVALSTROMEN: plastiek en overheads, thermisch faxpapier, geplastificeerd papier, carbonpapier, kleefpapier, kalkpapier, vensteromslagen, keukenrol en papieren zakdoekjes, karton met foliebedekking, stickers, behangpapier en behangboeken, verpakking van levensmiddelen, vervuild papier (met solventen, olie,...)

3. De ophaling

De ophaling verloopt tussen 1/11/2022 en 30/11/2022. Veolia stuurt iedere deelnemende apotheek per e-mail de geschatte* dag van hun bezoek. Er wordt rekening gehouden met sluitingsdagen en verlofperiode als deze vermeld worden op het inschrijvingsformulier.

Een chauffeur van Veolia komt de dozen ophalen op de vooraf afgesproken dag. De vertrouwelijke documenten dienen goed gestapeld te worden in gesloten kartonnen dozen op een goed bereikbare laadplaats (gelijkvloers).

* de ophaaldatum wordt gecommuniceerd onder voorbehoud. In het geval de chauffeur op de afgesproken dag niet tot bij de apotheek geraakt (externe factoren zoals bvb. druk verkeer) wordt door Veolia een nieuwe ophaaldatum ingepland en gecommuniceerd.

4. De vernietiging

Veolia haalt de vertrouwelijke documenten op en versnippert ze bij aankomst op hun site. De onleesbare snippers gaan naar de papierverwerkende industrie waar ze gerecycleerd worden en dienen als grondstof voor nieuw papier.

 

SCHRIJF JE IN VOOR DE GROEPSINZAMELACTIE

 

 • Altijd op de hoogte van de actualiteit
 • Een breed vormings- en activiteitenaanbod
 • Voordelige ophalingen en groepsaankopen
 • Gratis een zoekertje op onze website
 • Advies bij overplaatsing en fusie
 • Advies op maat van je apotheek

   Maak je lid