Geslaagde informele bijeenkomsten

Informele bijeenkomsten
03 april 2024
Vanuit het Brabants Apothekers Forum trachten we ook dit jaar in elke eerstelijnszone een informele bijeenkomst te organiseren. Hierbij willen we zoveel mogelijk apothekers uit de eerstelijnszone samenbrengen met een hapje en drankje. Dit moet gezien worden als een uitgelezen kans om informatie uit te wisselen en de collega-apothekers terug te ontmoeten of wat beter te leren kennen. Dit is ook een belangrijk onderdeel in het versterken van de kringwerking binnen de eerstelijnszone.  Lees hier snel meer over deze bijeenkomsten!

Ondertussen zijn er al 3 informele bijeenkomsten achter de rug. De eerste vond plaats op donderdag 7 maart in Zuidoost Hageland, waar ook de voorzitter van de zorgraad Ine Tombeur en zorgambassadeur Annemie Humblet aanwezig waren. Op dinsdag 12 maart vond de informele bijeenkomst in ELZ Druivenstreek plaats, hier waren ook stafmedewerkers van de ELZ Nathalie Jacquet en Bianca Van Campenhoudt aanwezig. Op woensdag 20 maart was er dan weer de informele bijeenkomst in ELZ Zennevallei plaats en dit in samenwerking met Pharma Nord.  

We laten Annemie Humblet kort aan het woord over de informele bijeenkomst en over nood aan (multidisciplinaire) samenwerking. 

Het was een gezellige bijeenkomst met de apothekers van onze eerstelijnszone ELZOH georganiseerd door BAF. Bij een hapje en een tapje konden we fijn bijpraten met de collega’s. We kregen niet alleen info over projecten met de ziekenhuizen rond medicatieschema’s voor onze patiënten maar ook over de werking van onze eerstelijnszone. Ook dat hoort bij het apothekersberoep!

Het is mijn visie is dat er zo goed mogelijk dient samengewerkt te worden door gezondheidsprofessionals en dat er meer mag ingezet worden op preventie van gezondheidsproblemen. Werken rond medicatieschema is daar een aspect van. Net zoals projecten samen met de 2e lijn. Maar het mag gerust een stap verder gaan. Er komt een golf van vergrijzing op ons af. We gaan dus alles op alles moeten zetten voor een kwalitatieve gezondheidszorg. Dat kan makkelijker zijn met een nog betere multidisciplinaire samenwerking. Ik probeer de apothekers te overhalen om uit hun apotheek te komen en de hand te reiken naar elkaar en naar de andere zorgverleners. Het vraagt wel een serieuze inspanning. Gelukkig worden we hierbij gesteund door de beroepsverenigingen die er alles aan doen om projecten zoals een MFO  te ondersteunen. Het zou mooi zijn mochten we bestaande projecten kunnen uitbreiden en/of bestendigen. En uiteraard de lessen die geleerd zijn, delen onder elkaar. 

#SAMENSTERK  

Hou zeker ook onze agenda en mailings in de gaten om te weten wanneer een informele bijeenkomst wordt georganiseerd in jouw ELZ.

Informele bijeenkomst foto

Informele bijeenkomst foto

Informele bijeenkomst foto