Inzamelactie verzorgingsproducten voor dak- en thuisloze mensen & kwetsbare moeders en kinderen

Inzamelactie
29 mei 2024
Afgelopen winter- en voorjaarsperiode zamelden de CAW’s Oost-Brabant en Halle Vilvoorde – in samenwerking met de BAF-apothekers, Zorgzaam Leuven en Febelco – opnieuw verzorgingsproducten in.  Dit deden we naar jaarlijkse traditie en op vraag van beide CAW’s om zowel de winteropvang in Leuven als de klanten van de ‘CAW-kruidenierswinkel’ in Halle-Vilvoorde van basisproducten te voorzien.

Voor beide initiatieven konden de CAW’s opnieuw rekenen op een geoliede samenwerking tussen deelnemende BAF-apothekers en de logistieke ondersteuning vanuit Febelco. De warmte en vrijgevigheid waarmee mensen verzorgingsproducten naar hun thuisapotheek brachten, was ongezien groot. Iedereen draagt op deze laagdrempelige manier bij aan het creëren van meer welzijn voor mensen die het financieel moeilijker hebben. Net wanneer de eindjes niet meer aan mekaar geknoopt geraken, boet men immers al snel in op zelfzorg en hygiëne ten voordele van voeding en verwarming.

Dankzij deze inzamelingsactie dragen apothekers en hun cliënteel actief bij aan een waardigere samenleving voor iedereen. Deze kleine geste stelt kwetsbare mensen in staat om zich opnieuw op te frissen met een geurige shampoo of zeep, hun gebit te verzorgen met tandpasta en een nieuwe tandenborstel, of gewoon weer eens hun haren te kammen of baard te scheren. Zo versterken we het waardigheidsgevoel van deze mensen. Ook het verdelen van fopspeentjes, voedingsflessen en kinderluiers zorgde specifiek in de regio Halle-Vilvoorde voor heel wat dankbare moeders en kinderen. Het verwarmt ons hart om dit initiatief te kunnen ondersteunen vanuit de Vlaams-Brabantse apotheken.

Zo’n intensieve en energieke samenwerking is enkel mogelijk met de steun van mensen die geven om een ander, een stevig team medewerkers, sterke vrijwilligers en betrouwbare partnerships. Bedankt allemaal!


 

De Leuvense winteropvang voor mensen die dakloos zijn, is steeds op zoek extra naar vrijwilligers – inslapers tijdens deze periode!

In het centrum van Leuven biedt men elk jaar van november tot eind maart, 7 dagen op 7, een bed, een bad en een maaltijd aan voor mensen uit het Leuvense die op straat leven. Er kunnen elke nacht maximaal 11 personen terecht.

Concreet zoekt men vrijwilligers voor de avond- & nachtpermanentie. Het takenpakket is eenvoudig: je eet samen met de gasten, kijkt samen wat tv, speelt een gezelschapsspel of doet een goeie babbel. De gasten kunnen aan jou op een andere manier hun verhaal kwijt, ze zien eens een nieuw gezicht en ze verruimen zo hun leefwereld. 's Nachts blijf je slapen en ben je verantwoordelijk voor de telefoonpermanentie.

Iets voor jou? Neem dan gerust contact met ons op of stuur je gemotiveerde kandidatuur naar greet.monstrey@cawoost-brabant.

 

Inzamelactie posterInzamelactie poster