Inzamelactie verzorgingsproducten voor dak- en thuislozen in regio Vlaams-Brabant

Inzamelactie verzorgingsproducten door BAF-apothekers voor CAW Groot Leuven
02 oktober 2024
Net als voorgaande jaren, zamelt het CAW (Centrum voor Algemeen Welzijn) Oost-Brabant in samenwerking met de BAF-apothekers, Zorgzaam Leuven en Febelco opnieuw verzorgingsproducten in. Dit op vraag van het CAW zelf om de bezoekers van de winteropvang in Leuven van basisproducten te voorzien, die voor hen als luxe worden beschouwd.

We starten dit jaar een maand vroeger met inzamelen, met name op maandag 7 oktober zodat er reeds producten voorhanden zijn bij het openen van de Winteropvang in november. De actie loopt tot eind februari 2025. 

Het CAW kan dankzij BAF rekenen op een geoliede samenwerking tussen de deelnemende BAF-apothekers en de logistieke ondersteuning vanuit Febelco. 

De warmte en vrijgevigheid waarmee mensen verzorgingsproducten naar hun thuisapotheek brengen is steeds erg groot. Eenieder draagt op deze laagdrempelige manier graag bij aan het creëren van dat tikkeltje meer welzijn voor zij die het financieel moeilijker hebben. Net wanneer de eindjes niet meer aan mekaar geknoopt geraken, boet men immers al snel in op zelfzorg en hygiëne ten voordele van voeding en verwarming. 

Door samen met apothekers en hun cliënteel in te zetten op dat tikkeltje extra en te ondersteunen via producten die wij iets makkelijker kunnen schenken, dragen we op die manier ons steentje bij aan een waardigere samenleving voor iedereen. Zich opnieuw kunnen opfrissen met een geurige shampoo of zeep, tandpasta of nieuwe tandenborstel, gewoon weer eens de baard kunnen scheren of de haren kammen, draagt bij aan het waardigheidsgevoel van elk uniek persoon.   

Dit weerom te kunnen ondersteunen vanuit de Vlaams-Brabantse apotheken doet ook ons hart verwarmen.     

Zo’n intensieve en energieke samenwerking is enkel mogelijk met de steun van mensen die geven om een ander, een stevig team medewerkers, sterke vrijwilligers en betrouwbare partnerships.  

Indien zou blijken dat er plots ‘teveel’ of minder aangepaste producten voor het doelpubliek arriveren, zijn er afspraken met CAW Halle-Vilvoorde om ook hen van een deel basisproducten te voorzien, in het bijzonder voor kansarmere moeders en kinderen uit hun regio. 

Benieuwd welke producten je kan schenken/laten inzamelen in je apotheek? Check nog even www.inzamelactie.be, hier vind je alle info nog eens in detail.  

Wens je als apotheker voor de eerste keer deel te nemen aan de inzamelactie 2024, of heb je nog vragen, contacteer dan snel karolien.smets@baf.be, relatiebeheerder BAF.


 

De Leuvense winteropvang voor mensen die dakloos zijn, is daarom steeds op zoek extra naar vrijwilligers – inslapers tijdens deze periode!

In het centrum van Leuven biedt men elk jaar van november tot eind maart, 7 dagen op 7, een bed, een bad en een maaltijd aan voor mensen uit het Leuvense die op straat leven. Er kunnen elke nacht maximaal 11 personen terecht.

Concreet zoekt men vrijwilligers voor de avond- & nachtpermanentie. Het takenpakket is eenvoudig: je eet samen met de gasten, kijkt samen wat tv, speelt een gezelschapsspel of doet een goeie babbel. De gasten kunnen aan jou op een andere manier hun verhaal kwijt, ze zien eens een nieuw gezicht en ze verruimen zo hun leefwereld. 's Nachts blijf je slapen en ben je verantwoordelijk voor de telefoonpermanentie.

Iets voor jou? Neem dan gerust contact met ons op of stuur je gemotiveerde kandidatuur naar greet.monstrey@cawoost-brabant.

 

Inzamelactie flyerInzamelactie flyer