Succesvol MFO in ELZ Demerland

mfo demerland

Donderdag 9 februari vond in ELZ Demerland het MFO 'De huisarts en apotheker in duo voor de chronische patiënt' plaats.

Er was een mooie opkomst, er namen 19 apothekers, 3 apothekers in opleiding, 1 FTA in opleiding in 5 huisartsen deel. Het geheel werd deskundig gemodereerd door apr. Ann Slabbaert. Voor velen bleek dit de eerste keer te zijn dat men deelnam aan een MFO. Het laagdrempelige thema van dit MFO bleek dan ook perfect gekozen.   

Er werd in eerste instantie een inleiding gegeven waarin werd gekeken naar de sterktes van de huisarts en apotheker in functie van de chronische patiënt, maar er werd ook ingezoomd op de praktische problemen.

Er werden de tools opgesomd die artsen en apothekers kunnen gebruiken ter optimalisatie van de opvolging van de patiënt.

Ook werden zaken aangereikt over hoe de arts en apotheker kunnen communiceren over de patiënt.

Als laatste onderdeel van dit luik werden een aantal topics meegegeven die als thema kunnen dienen voor een volgende MFO. Deze thema’s zijn meer specifiek en hierbij kunnen dan concrete afspraken gemaakt worden tussen huisarts en apotheker.  

Na het algemene deel werd de groep opgesplitst per gemeente om in kleinere groepjes te overleggen over de onderlinge communicatie en de aanpak van andere praktische problemen. Ook werd overlegd over het thema van een volgend MFO.  

Het MFO was een succes, dit blijkt ook uit een bevraging van de deelnemers. Elk van hen gaf aan aan een volgend MFO te willen deelnemen.  

Hieronder kan je nog enkele sfeerbeelden van de avond terugvinden.  

Indien je wil deelnemen aan een MFO in jouw regio, hou zeker onze agenda en andere communicatie in de gaten.
Indien je zelf een MFO wenst te organiseren, neem gerust contact met mij op via simon.boonaert@baf.be. Bij BAF bieden we graag ondersteuning bij de organisatie!

-

Simon Boonaert
Projectmaneger beroepsondersteuning

 

Enkele sfeerbeelden van het MFO

mfo3

mfo1

mfo2

mfo4

Wil je meer informatie over MFO? Neem dan een kijkje op deze pagina
MFO's kan je raadplegen in onze agenda.
Ben je reeds bezig met de organisatie van een MFO? Laat het ons zeker weten, dan kunnen wij jou helpen met de organisatie en de verspreiding hiervan. 
Wil je in de toekomst eentje organiseren? BAF ondersteunt je graag, dus neem zeker contact op met Simon.