Geowacht

Apotheek van wacht - Geowacht
Heb je vragen over de wachtdienst voor apotheken?

Wachtsecretariaat apotheken Vlaams-Brabant

De meeste apothekers in Vlaams-Brabant hebben zicht verenigd in 1 kring en hebben de opdracht gegeven aan Geowacht vzw om voor hen de wachtdiensten te regelen. Dit centraal systeem berekent de wachtdienstregeling automatisch. Resultaat: een goede regionale spreiding en een eerlijke verdeling van de wachtbeurten over de deelnemende apotheken. Zo is er altijd een apotheek van wacht in de buurt. BAF verzorgt het Geowachtsecretariaat voor Vlaams-Brabant. 

Wat is Geowacht?

Het systeem berekent de wachtbeurten automatisch zodat er een betere regionale spreiding is van apotheken van wacht. Ongeveer 2.200 Vlaamse apotheken maken al gebruik van Geowacht.

  • Het voordeel voor de apotheker: zijn wachtfrequentie daalt en de economische rendabiliteit verhoogt.
  • Het voordeel voor de patiënt: altijd een apotheek van wacht in de buurt. 

Het systeem registreert ook het wachtkapitaal per apotheek en zorgt zo voor een eerlijke verdeling van lasten en lusten voor apothekers van wacht. Na verloop van tijd (maximum enkele jaren) zal elke deelnemende apotheek evenveel wachten gedaan hebben. Ook de feestdagen worden gelijkmatig verdeeld. Ben je op een bepaalde feestdag van wacht, dan ben je voor die feestdag minstens de komende 6 jaar vrijgesteld.

Bekendmaking apotheek van wacht bij het publiek

De berekende wachten worden automatisch opgeladen naar www.apotheek.be en naar het nationale callcenter. Wie deelneemt aan Geowacht krijgt geïndividualiseerde wachtkaarten. Daarop staan de 2 of 3 dichtstbijzijnde apotheken van wacht en de afstand tussen de eigen apotheek en die apotheken van wacht. Elke apotheek ontvangt de wachtkaart voor de komende periode elke woensdag automatisch per mail. Je kan ze ook op elk moment raadplegen of afdrukken op www.geowacht.be.

Dag- en nachtwacht

De dagwacht loopt steeds van 9 uur 's ochtends tot 22 uur 's avonds.
De nachtwacht loopt steeds van 22 uur 's avonds tot 9 uur 's ochtends. 

De nachtwacht opnieuw beschikbaar voor het publiek

Vanaf donderdag 18 januari verschijnen de gegevens van de apotheken van wacht opnieuw 24 uur op 24 op Apotheek.be. Het callcenter en het nationaal oproepnummer 0903/99.000 blijven daarnaast actief. 

Geowachtregio Vlaams-Brabant 

  • Bijna iedereen in Vlaams-Brabant werkt volgens het principe van Geowacht.
  • Tienen en Ternat voorzien zelf in een eigen wachtregeling.

Ben je apotheker en heb je vragen? 

Contacteer Geowacht Vlaams-Brabant

Tel. 016 23 88 19 of mail naar: baf@geowacht.be

Ben je patiënt?

Apotheek van wacht - 7/7 dagen en 24/24 uur

www.apotheek.be of bel 0903/99 000 (€ 1,5/minuut). 

Enkel voor dringende geneesmiddelen!