Stagewerking

Stagedagen 2024-2025
Info voor laatstejaarsstudenten Farmaceutische wetenschappen.

Je zit in je laatste jaar Farmaceutische Wetenschappen: de laatste aanloop naar je diploma van apotheker! Omdat sommige praktische aspecten van het apothekersberoep om meer praktijkgerichte info vragen, organiseert BAF jaarlijks enkele praktijkgerichte workshops voor laatstejaarsstudenten.

Vormingsaanbod stagiairs 2024-2025

  • Stagedag 1 - Inzicht in de apotheek - Woensdag 25 september 2024
  • Stagedag 2 - Farmaceutische zorg, diabetes & zorg voor moeder en kind - Woensdag 20 november 2024
  • Stagedag 3 - Aan de slag in de apotheek & wondzorg - Woensdag 19 februari 2025

Bekijk hier de uitnodiging

SCHRIJF JE IN


Gratis lid van BAF

Maak je zeker ook lid van BAF. Als laatstejaarsstudent kan dat kosteloos. Je ontvangt dan automatisch onze digitale mailings en nieuwsbrief én je kan dit academiejaar én het volgende kosteloos of aan ledenprijs deelnemen aan heel wat BAF-activiteiten: workshops, infoavonden en studiedagen, maar ook ontspannende activiteiten zoals een filmpremière of de activiteiten van JongBAF. Neem regelmatig een kijkje in onze activiteitenagenda en volg zeker ook onze JongBAF-facebookpaginaBAF-facebookpagina, onze Instagram-pagina of onze Twitter-pagina.


Daarom kozen jouw ex-collega-studenten voor officina-apotheker... 

"De diversiteit van het beroep was voor mij een belangrijke factor in de keuze voor deze studie. Zo kom je dagelijks in contact met diverse mensen en probeer je hen steeds zo goed mogelijk te helpen. Kortom elke dag heeft zijn eigen uitdagingen en elke dag leer je bij!"

"Zelfstandig kunnen werken én ten dienste van anderen."

"Apotheker zijn is een heel mooi beroep. Het gevoel dat je mensen écht kan helpen met de problemen waarmee ze worstelen, geeft erg veel voldoening. Vaak zijn dat kleine dingen: jonge ouders een neuspeertje aanraden om de verstopte neus van hun kleine spruit proper te krijgen, een goede zalf of steunverband voorstellen voor iemand die tijdens het sporten de enkel heeft verzwikt, het gebruik van een glucosemeter uitleggen voor wie voor het eerst zijn glucosewaarden moet beginnen meten, … Maar ook gewoon een luisterend oor zijn voor de verzuchtingen die mensen soms hebben. Proberen hen moed in te spreken als ze bij de dokter slecht nieuws gekregen hebben. En hen bij het volgende bezoek in de apotheek vragen hoe het met hen gaat. Mensen het gevoel geven dat er naar hen geluisterd wordt, en dat hun gezondheid wordt opgevolgd. En dat laatste zullen we nòg beter kunnen doen, nu ook het begrip “huisapotheker” wordt geïntroduceerd. Al omvat deze nieuwe functie veel taken die de apotheker nu al uitvoert. Patiënten hun medicatie duiden en uitleggen, is en blijft natuurlijk een belangrijk onderdeel van ons beroep. Maar door het opstellen van echte medicatieschema’s, proberen we zoveel mogelijk de inname van gepolymediceerde patiënten te optimaliseren. Bovendien proberen we ook duidelijker aan de patiënt te communiceren welke medicatie hij of zij moet nemen en wanneer. De wereld staat niet stil, en ook het beroep van apotheker evolueert mee! Ik kijk in elk geval vol positieve verwachting de toekomst tegemoet!"