Herijken van je balansen? Dat kan eenvoudig via BAF!

herijking
18 oktober 2022
Elke vier jaar moet je je balansen laten herijken door een erkende keuringsdienst. Ontdek ons aanbod en laat je balansen voordelig herijken in 2023!

Als apotheker ben je wettelijk verplicht om je balansen vierjaarlijks te laten herijken via een erkende keuringsdienst. Om tegemoet te komen aan deze verplichting biedt BAF jou een eenvoudige procedure en voordelige tarieven aan. We werken hiervoor samen met de firmaTrescal.    

WERKWIJZE  

 1. Controleer het jaartal op de sticker van je balans. Nummer 19 betekent dat een herijking nodig is in 2023. 

 1. Vul alle gegevens op het inschrijvingsformulier correct in  

 1. Je ontvangt van Trescal een mailtje voor het begin van de maand waarin de herijk zal plaatsvinden met exacte datum van herijking (hierbij wordt rekening gehouden met de vervaldatum van de balans) 

 1. Trescal neemt telefonisch contact op met jou als de afspraak toch niet kan doorgaan en plant dan zo snel mogelijk een nieuwe afspraak in. 

 1. Trescal zal het VMI verslag zelf uploaden naar de site van de Metrologische Dienst FOD Economie  

!! Hou er wel rekening mee dat je nu al moet inschrijven, ook al vervalt de ijking van je balans(en) pas in het najaar van 2023!! 

PRIJS  

 De herijk omvat:  

 • Een onderzoek of het meetinstrument het voorwerp is geweest van een eerste ijk (aanwezigheid van het eerste ijkmerk of CE-markering) 

 • Het uitvoeren van proeven om te kunnen vaststellen of de juistheid van het meetinstrument voldoet aan de specifieke reglementering 

 • Justeren indien nodig en mogelijk (gelieve handleiding te voorzien met justatie-procedure)  

Hieronder vind je de prijzen per balans (excl. BTW). Als lid van BAF geniet je van een uitzonderlijk voordeeltarief. Bovendien ontvang je een extra korting als je vóór 31 december 2022 inschrijft.  

 

 Prijzen excl. BTW  

Tariferende klant  

Niet-tariferend lid  

Geen lid/TD-klant  

Vóór 31/12 

€ 168,00 

€ 197,00 

€ 225,00 

Na 31/12  

€ 197,00 

€ 220,00 

€ 254,00 

 

Als tariferende klant kan je kiezen voor een afhouding van het tariferingstegoed of om te betalen via overschrijving na ontvangst van de factuur. 
Ben je BAF-lid, maar geen TD-klant? Dan krijg je automatisch een factuur. 

Vroegtijdige inschrijving geeft niet alleen een extra korting maar het geeft je ook zekerheid dat je balans op tijd herijkt zal worden! Kijk dus zeker nu al even na wanneer jouw balans het laatst geijkt is. Is dat 4 jaar of langer geleden? Schrijf je dan nu in! 
 
Er zal een extra verplaatsingskost van € 91,25 (excl. BTW) worden aangerekend indien: 

 • de titularis verwacht dat de interventie op een specifiek moment moet uitgevoerd worden 

 • blijkt dat de verplaatsing overbodig was (bv. ogenblik niet geschikt voor de apotheker, balans werd vergrendeld door de fabrikant, herijking balans toch niet nodig, …) 

 • inschrijving na 31/12/2022 en geen mogelijkheid voor Trescal om de herijking tijdig in te plannen in de reeds opgemaakte planning 

Eventuele wachttijden zullen aangerekend worden aan het gebruikelijke uurtarief van € 110,25. 

Schrijf je nu in voor herijking van je balansen

 


 

balans

Op bovenstaande foto zie je bij nummer 10 de datum op sticker. Op deze foto is dit het cijfer 12. Dit betekent dat de balans in 2012 werd aangekocht. Een balans moet elke 4 jaar herijkt worden, dus normaliter zou je een cijfer onder de 18 niet op je balans mogen staan. Heb je het cijfer 19 (of een lager getal) op je balans staan? Schrijf je dan zeker in voor onze herijking!

" "

Op bovenstaande foto zie je een voorbeeld van een balans waar momenteel het cijfer 19 op vermeld staat. Je ziet op de balans ook vermeld dat de balans geldig is tot 2023. Deze balans zou dus herijkt moeten worden in 2023.

 • Altijd op de hoogte van de actualiteit
 • Een breed vormings- en activiteitenaanbod
 • Voordelige ophalingen en groepsaankopen
 • Gratis een zoekertje op onze website
 • Advies bij overplaatsing en fusie
 • Advies op maat van je apotheek

   Maak je lid